Vlada ob pretresanju epidemioloških razmer tudi o predlogu zakona o elektronskih komunikacijah

Vlada bo na današnji seji med drugim obravnavala predlog novega zakona o elektronskih komunikacijah, ki v slovenski pravni red prenaša evropsko direktivo. Ministrski zbor bo prav tako pretresal epidemiološke razmere v Sloveniji, a glede na napovedi posvetovalne skupine novih ukrepov za zajezitev širjenja koronavirusne okužbe za zdaj ni pričakovati.

Kot je v torek za POP TV povedala infektologinja in vodja posvetovalne skupine za covid-19 Mateja Logar, je skupina vladi predlagala enake ukrepe, kot so že v veljavi. Če se bo stanje slabšalo, pa bodo najprej predlagali ponovne omejitve zasedenosti hotelskih kapacitet, športnih in kulturnih prireditev.

Vlada bo na današnji seji sicer obravnavala tudi predlog zakona o elektronskih komunikacijah. Namen zakona je pospeševanje razvoja elektronskih komunikacijskih omrežij in storitev v Sloveniji, s tem pa gospodarskega in družbenega razvoja v državi. Kot so še zapisali vladnem uradu za komuniciranje, želijo s predlaganimi rešitvami pospešiti razvoj informacijske družbe, med drugim z dostopom do visokozmogljivih omrežij.

Zaradi prepoznega prenosa evropske direktive si je Slovenija sicer že prislužila opomin Evropske komisije. Gre za evropski zakonik o elektronskih komunikacijah, ki naj bi z zagotavljanjem preglednejših pogodb in kakovostnejših storitev potrošnikom zagotovil več izbire in pravic.

Vlada bo obravnavala tudi predlog novele zakona o rudarstvu, ki naj bi med drugim uredil vprašanje hidravličnega lomljenja oz. frackinga. Obravnavala bo tudi predloga sklepov o določitvi deležev prevzemanja odpadnih nagrobnih sveč pri izvajalcih javne službe zbiranja in upravljavcih pokopališč do sredine prihodnjega leta ter o določitvi deležev prevzemanja odpadne embalaže pri izvajalcih javne službe za letos.

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije