Search
Close this search box.

Vlada imenovala mag. Mileno Pečovnik za zastopnico pacientovih pravic za območje Raven na Koroškem

Vlada je na včerajšnji redni seji sprejela nekaj kadrovskih odločitev. Med drugim je za zastopnico pacientovih pravic za območje Raven na Koroškem imenovala mag. Mileno Pečovnik, ki bo na tem mestu zamenjala Stanko Vauh.

Vlada je na včerajšnji redni seji med drugim imenovala tudi zastopnici pacientovih pravic za območje Raven na Koroškem in Kopra ter vršilko dolžnosti generalnega sekretarja na Ministrstvu za zdravje.

Za zastopnico pacientovih pravic za območje območne enote Nacionalnega inštituta za javno zdravje Ravne na Koroškem je vlada za obdobje petih let imenovala mag. Mileno Pečovnik, ki bo na tem mestu zamenjala Stanko Vauh. Za zastopnico pacientovih pravic na območju Kopra pa je vnovič imenovala Jožico Trošt Krušec. 

Pečovnikova je po izobrazbi univerzitetna diplomirana pravnica, magistra znanosti in ima večletne delovne izkušnje na področju prava, saj je bila več let zaposlena v pravnih službah gospodarskih družb, bila načelnica upravne enote in direktorica Visoke šole za varstvo okolja, trenutno pa dela kot vodja pravne službe v gospodarski družbi. Ima potrebne socialne in komunikacijske sposobnosti ter uživa strokovni in moralni ugled, so še zapisali v sporočilu za javnost.

Vlada je po dobrem mesecu dni na včerajšnji seji razrešila tudi dosedanjo generalno sekretarko na ministrstvu za zdravje Romano Reja, ki je bila na to funkcijo imenovana 28. 2. 2019. Za novo vršilko dolžnosti generalnega sekretarja na Ministrstvu za zdravje pa je imenovala Blanko Česnik Wolf.

Vlada razlogov za menjavo generalne sekretarke v sporočilu za javnost ne navaja. Kot obrazložitev so navedli le zakon o javnih uslužbencih, ki jim to dopušča.

Zakon o javnih uslužbencih v petem odstavku 83. člena določa, da lahko funkcionar oziroma organ, pristojen za imenovanje, na predlog funkcionarja, pristojnega za predlaganje imenovanja, v enem letu od nastopa funkcije razreši generalnega direktorja v ministrstvu, predstojnika vladne službe, generalnega sekretarja v ministrstvu, predstojnika organa v sestavi ministrstva, načelnika upravne enote in direktorja občinske uprave oziroma tajnika občine, ne glede na razloge iz drugega odstavka tega člena, ter da je razrešitev po tem odstavku ne glede na to, kdaj je funkcionar nastopil funkcijo, možna tudi v enem letu od imenovanja uradnika na položaj.

Vir: Vlada RS, MZ

Dogodki

Vlada je na včerajšnji redni seji sprejela nekaj kadrovskih odločitev. Med drugim je za zastopnico pacientovih pravic za območje Raven na Koroškem imenovala mag. Mileno Pečovnik, ki bo na tem mestu zamenjala Stanko Vauh.