Search
Close this search box.

Virtualno popotovanje po prelepi Koroški (VIDEO)

Turistična ponudba Slovenj Gradca je pestra, raznolika ter je primerna za tiste, ki iščejo kulturna doživetja ter tudi tiste, ki želijo svoj prosti čas preživeti v objemu narave ob obilici možnosti za športne, rekreacijske in kulinarične užitke. V času epidemije novega koronavirusa pa so se tudi ta doživetja predstavila na splet.

Facebook stran Visit Slovenj Gradec je vzpostavljena že nekaj časa, a so jo bolj aktivno začeli promovirati v zadnjih tednih, istočasno pa so vzpostavili tudi Instagram profil Visit Slovenj Gradec. Direktorica Javnega zavoda Spotur Marija Lah nam pojasni, da “vse z namenom okrepljene spletne promocije turistične ponudbe Slovenj Gradca, Mislinjske doline in Koroške v času, ko potovanja niso možna, kljub temu pa si ljudje želijo doživetij, če ne drugače, pa preko spleta.”

Pojasni nam, da so turistično ponudbo Slovenj Gradca na spletu predstavljali že prej, preko raznih Facebook profilov (Spotur Slovenj Gradec, Slovenj Gradec, moje mesto, ki je posebej namenjena informiranju o prireditvah, Slovenj Gradec gremo v mesto pa je posebej namenjena ponudbi v mestnem jedru). Ker pa ima vsaka od teh strani svojo posebno vsebino, so ugotavili, da nimajo uradnega profila, ki bi bil posebej namenjen samo turistični ponudbi. To bodo sedaj aktivneje in načrtno oglaševali preko Visit Slovenj Gradec.

Lahova doda, da se pri njih še posebej se v teh časih, ko se soočamo z novim koronavirusom, zavedajo vedno večjega pomena spletnega oglaševanja, ki sedaj nadomešča vse druge oblike promocije. Te oblike pa so prav tako pogosto uporabljali tudi prej; predstavljali so jih na na turističnih sejmih, oglaševali v tiskanih medijih …

“Trendi v turizmu se spreminjajo in Koroška bo imela po sproščanju ukrepov edinstveno priložnost za hiter zagon turistične panoge, saj ponujamo počitnice v neokrnjeni naravi, prilagojene individualnim gostom in brez masovnega turizma. Od nas je odvisno, ali bomo te priložnosti znali izkoristiti, saj se bomo znašli v hudi konkurenci s podobnimi regijami po Sloveniji.” nam pojasni in doda, da bo to mogoče tudi z aktivnostmi kot je vzpostavitev Facebook in Instagram profila Visit Slovenj Gradec ter Youtube kanala s promocijskimi video vsebinami. S tem se prilagajajo na nove razmere, ki bodo od njih zahtevale ne samo prilagajanje ponudbe, ampak tudi samega poslovanja in predvsem trženja. “V tem trenutku pa je predvsem pomembno, da skrbimo za stalno komunikacijo s turističnim trgom in povpraševanjem ter sproti spremljamo spremembe vedenja turistov.” za konec pove Lahova.

Vir / Source: RRA Koroška Avtor / Author: Produkcija Bakster

V času epidemije koronavirusa si lahko na Facebook strani Visti Slovenj Gradec in na Youtube kanalu Visit Slovenj gradec ogledate vrsto videoposnetkov, da boste lažje dočakali dni, ko se boste lahko zopet podali po prelepi Koroški.

Vir / Source: RRA Koroška Avtor / Author: Produkcija Bakster

“Mislinjska dolina je ena od treh dolin Koroške pokrajine, ki obdana s Pohorjem in Uršljo goro, obiskovalcem ponuja svojo zeleno gozdnato podobo skrivnostnosti ter miru, ki postaja v današnjem urbanem svetu vse bolj cenjena vrednota. Slovenj Gradec, kulturno, upravno, in gospodarsko središče Mislinjske doline, si je svoje zavetje našel med Pohorjem in Uršljo goro. Mesto je poznano po številnih umetnikih in prireditvah, središče kulturnega in družabnega življenja pa je še vedno mestno jedro, ki je ohranilo neokrnjeno podobo iz preteklosti.”

Vir / Source: RRA Koroška Avtor / Author: Produkcija Bakster

Preberite še: Kakšne bodo posledice pandemije za turizem?

VIR: Spotur, Visit Slovenj Gradec

Dogodki