Search
Close this search box.

Vikend v Slovenj Gradcu minil v znamenju sladkih domačih dobrot, gin večera, street fooda in urbanih delavnic (FOTO)

V Slovenj Gradcu je vikend zopet minil v znamenju dobre hrane in pijače. V Kavarni Čokoladici v Slovenj Gradcu so v soboto dopoldan pripravili srednjeveško tržnico, v Ars Cafe mestni kavarni so poskrbeli za gin večer in street food. V nedeljo pa so na Glavnem trgu zopet potekale urbane delavnice za otroke.

Za vse sladkosnede so tokrat poskrbeli v Kavarni Čokoladica v Slovenj Gradcu, kjer so v soboto, 10. avgusta 2019 pripravili srednjeveško tržnico. Pripravili so domače dobrote: londonske rezine, sončni zahod, Jula šnite, štrudelj, bounty, zdrobove kocke… Za vsakega sladokusca se je našlo nekaj po njegovem izboru.

Domače dobrote pred Kavarno Čokoladica.
Tržnica z domačimi dobrotami.

POGLEJTE GALERIJO FOTOGRAFIJ IN PREVERITE KAKO JE BILO NA SREDNJEVEŠKI TRŽNICI:

Mestna kavarna Ars Cafe je med poletjem že poskrbela za zabavo in dobrote. Prejšnji mesec smo lahko v mestnem jedru uživali v ulični prehrani, kjer so pred mestno kavarno Ars Cafe in Royal Caffe za vse ljubitelje dobre hrane pripravili kulinarične dobrote. Kaj so pripravili si lahko pogledate TUKAJ. To soboto pa so zopet poskrbeli za obiskovalce mestnega središča. Pripravili so gin večer in street food ter na vroč poletni večer privabili lepo število obiskovalcev. Gin v različnih kombinacijah je tudi letos priljubljena pijača poletja. Za vse, ki ste se naveličali klasičnih verzij gina in tonica, so pripravili več kot deset različnih vrst gina v kombinaciji s Thomas Henry tonici. Poskrbeli so tudi za lačne in pripravili steak sendviče.

V Ars Cafe mestni kavarni so zopet poskrbeli za lačna usta.
Na vroč poletni večer so obiskovalci mestnega jedra uživali v gin večeru.

V GALERIJI FOTOGRAFIJ PREVERITE KAJ SO PRIPRAVILI V ARS CAFE MESTNI KAVARNI:

Nedelja pa je bila v znamenju urbanih delavnic za otroke. Mestno jedro je zopet postalo igrišče, kjer so otroci in mladina lahko kreativno preživeli nedeljsko popoldne. Delavnice so bile kot vedno brezplačne, vključevale pa so različne aktivnosti, od športnih, kulturnih, ustvarjalnih in zabavnih.

Celoten razpored prireditev, ki potekajo med poletjem v Slovenj Gradcu si lahko pogledate TUKAJ.

Jutri, 13. avgusta 2019 bo od 8. do 11. ure na Glavnem trgu stojnica “Čas za zdravje” Zdravstvenega doma Slovenj Gradec, kjer vam bodo zmerili kisik v krvi ter moč prijema. Pred Kavarno Čokoladica pa v četrtek, 15. avgusta 2019 ob 17. uri pripravljajo pravljično uro.

KAJ SE BO DOGAJALO NASLEDNJI VIKEND?

Naslednji vikend pa bo v petek, 16. avgusta 2019 na odru pred Koroško galerijo koncert skupine Kaval ter hrana Mesarije Lečnik. V soboto, 17. avgusta 2019 bo pred hotelom Vabo koncert skupine M. J. A. V., v nedeljo, 18. avgusta 2019 pa bodo zopet pripravili napihljiva igrala in animacije za otroke. Spremljajte nas in boste o vikend dogajanju kmalu izvedeli še več.

Dogodki