Search
Close this search box.

VIDEO in FOTO: Sneg povzročal težave predvsem v prometu

V četrtek smo se prebudili v precej zasneženo jutro. Sneg je že ob zgodnih jutranjih urah povzročal preglavice predvsem voznikom. V jutranji prometni nesreči v Dovžah je ena oseba ostala ukleščena v vozilu.

Sneg je v četrtek pobelil Slovenijo. Na Koroškem je zapadlo od 5 in do 20 cm novega snega. Največ preglavic je sneg povzročil voznikom. Zgodilo se je tudi nekaj prometnih nesreč.

Okoli pol šeste ure zjutraj se je v Dovžah zgodila prometna nesreča, v kateri sta trčili osebni vozili, poškodovali pa sta se dve osebi. Ena oseba je bila ukleščena v vozilu. Gasilci PGD Slovenj Gradec so s tehničnim posegom ukleščeno osebo rešili, odklopili akumulator in usmerjali promet do prihoda policije. Poškodovani osebi sta bili odpeljani v SB Slovenj Gradec.

[foldergallery folder=”wp-content/uploads/old/slike/nesreca-dovze-30_1″ title=”Galerija slik”]

FOTO: PGD Slovenj Gradec

Prometni nesreči tudi v Slovenj Gradcu in na Muti

Nekaj minut čez šesto uro zjutraj se je na cesti Slovenj Gradec – Kotlje osebno vozilo prevrnilo na streho. Gasilci PGD Slovenj Gradec so do prihoda policije zavarovali kraj nesreče, usmerjali promet ter premaknili vozilo s ceste. Voznica vozila v nesreči ni bila poškodovana.

Nesreča na Selah

FOTO: PGD Slovenj Gradec

 

Štiri osebna vozila pa so v naletu trčila v naselju Sp. Muta. Pri tem so se poškodovale tri osebe. Dve osebi so reševalci NMP prepeljali v bolnišnico Slovenj Gradec, ena pa je sama poiskala zdravniško pomoč v Zdravstvenem domu. Gasilci PGD Radlje ob Dravi so zavarovali kraj dogodka, izvedli protipožarno zaščito, odklopili akumulatorje in posuli cestišče z vpojnimi sredstvi. 

CESTE DOVOLJ DOBRO SPLUŽENE?

Peljali smo se iz Velenja proti Mislinji. Na zasneženi cesti v mislinjskem klancu je že obtičalo nekaj tovornih vozil, ki niso upoštevali predpisov in se niso izločevali iz prometa. Tovorna vozila so kasneje morali izločati policisti:

[foldergallery folder=”wp-content/uploads/old/slike/mislinja-velenje” title=”Galerija slik”]

Od Mislinje proti Slovenj Gradcu je okoli 13. ure bila cesta kar močno zasnežena. K sreči so bili vozniki dovolj pazljivi in strpni, zato je promet potekal tekoče.

[foldergallery folder=”wp-content/uploads/old/slike/mislinja-sg” title=”Galerija slik”]

Nekoliko bolje je bila cesta Slovenj Gradec – Dravograd splužena okoli 14. ure. Smo pa ujeli vozilo, ki je zdrsnilo iz cestišča.

[foldergallery folder=”wp-content/uploads/old/slike/sg-drg” title=”Galerija slik”]

VIDEO: Krožni promet v Dravogradu:

{mp4}kroznidrg{/mp4}

Cesta Dravograd – Ravne na Koroškem je na določenih delih še vedno zasnežena.

[foldergallery folder=”wp-content/uploads/old/slike/drg-ravne” title=”Galerija slik”]

VIDEO: Krožni promet v Ravnah na Koroškem:

{webplayer video=/v/krozniravne.mp4 preview=/p/krozniravne.JPG}

Nekaj pred 15. uro pa je cesta iz Raven na Koroškem proti Slovenj Gradcu že imela manj snežne podlage, vendar v Slovenj Gradcu pa je na cesti bilo še precej snega. Največ na stranskih cestah.

[foldergallery folder=”wp-content/uploads/old/slike/ravne-sg” title=”Galerija slik”]

 

1 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments

Dogodki

V četrtek smo se prebudili v precej zasneženo jutro. Sneg je že ob zgodnih jutranjih urah povzročal preglavice predvsem voznikom. V jutranji prometni nesreči v Dovžah je ena oseba ostala ukleščena v vozilu.