VIDEO: V tako težkih razmerah so reševalci v Kamniško-Savinjskih Alpah planinca rešili iz globokega brezna

Na območju Moličke planine v Kamniško-Savinjskih Alpah so dežurna ekipa za reševanje v gorah s helikopterjem SV in celjski gorski reševalci v nedeljo v težkih razmerah reševali planinca, ki je zdrsnil s poti in padel v okoli 20 metrov globoko brezno.
(2) Facebook – Google Chrome 18. 08. 2021 091955

Po uspešni akciji so na Facebook strani PU Kranj zapisali, da je ekipa treh »državnih firm« na Molički planini opravila izjemno delo. Iz globine 20 metrov je v kompleksnih okoliščinah rešila planinca, ki je po padcu v brezno obležal hudo poškodovan. Zaradi teže poškodb so bile štete minute, ampak je uspelo.” Ob tem so se zahvalili tudi Maticu, Matjažu, priči padca in ostalim, ki so se v reševalni akciji potili skupaj z njimi.

VIDEO: Reševanje ponesrečenega planinca

Pot od Moličke planine proti planini Ravne poteka nad več brezni, planinec pa je poškodovan obležal v enem od njih. Njegov padec je videl naključni mimoidoči in takoj poklical na pomoč.

Kot so še za medije navedli na Policijski upravi Kranj, je bilo reševanje izredno kompleksno. Dostop do ponesrečenca je bil otežen, v breznu so bile krušljive skale, delo s helikopterjem so ovirali tudi močni sunki vetra. V breznu je bil poleg velikih skal tudi trd zbit sneg. Kljub težavam so reševalci, dva znanca poškodovanega planinca in posadka v zraku moškega iz globine brezna uspeli spraviti do točke dviga z jeklenico v helikopter.

Policisti znova pozivajo vse obiskovalce gora k previdnosti in odgovornemu ravnanju v gorah.

Vir: PU Kranj, STA

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.