Search
Close this search box.

VIDEO: Takšna je bila danes zjutraj gneča v Velenju za testiranje

Na družbenem omrežju Facebook se je danes pojavil posnetek kolone avtomobilov, ki se počasi premikajo proti mestu odvzema brisa za novi koronavirus.

VIDEO: Čakanje na testiranje v ZD Velenje. Posnetek si lahko pogledate na povezavi tukaj.

Avtor posnetka je dopisal, da je bilo takšno stanje danes ob 8. uri, pred Zdravstvenim domom Velenje.

Po podatkih Covid-19 sledilnika imajo v Mestni občini Velenje trenutno aktivnih 298 primerov okužbe s covid-19, 123 ljudi je virus prebolelo, zabeležili so eno smrt s potrjeno okužbo. Včeraj so zabeležili 35 novih primerov okužbe, od začetka epidemije pa so skupno potrdili 422 okužb.

Pri tem naj omenimo, da se je za testiranje v ZD Velenje potrebno predhodno naročiti, v omenjenem domu pa prav tako izvajajo samoplačniških bris na covid-19.

Vodja svetovalne skupine za covid-19 pri ministrstvu za zdravje Bojana Beović je v ponedeljek zvečer napovedala, da bo testiranje na novi koronavirus kmalu nekoliko omejeno. Predlagajo, naj se v prihodnje testira zgolj tiste, pri katerih se pričakuje težji potek bolezni, zaposlene v domovih za starejše ter bolnišnicah in tiste, ki imajo z ljudmi veliko stikov pri svojem delu. Po besedah Beovićeve bodo testirali tudi tiste, ki imajo doma posameznike, ki spadajo v ranljivo skupino.

Preberite še: S spremembo režima testiranja na koronavirus se spremeni tudi način spremljanja bolezni

VIR: FB, ZD Velenje, STA

1 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments
Kopsss
Kopsss
3 let nazaj

Kaki korona.kokain dostavljajo in razvazajo v Avstrijo Maribor celje

Dogodki

Več iz istega kraja

Na družbenem omrežju Facebook se je danes pojavil posnetek kolone avtomobilov, ki se počasi premikajo proti mestu odvzema brisa za novi koronavirus.