Search
Close this search box.

VIDEO in FOTO: Včerajšnje neurje na Koroškem zopet opustošilo

Slovenijo je včeraj spet prešla nevihtna linija, širila se je od južnega dela Notranjske do Zasavja in se nato pomaknila proti vzhodu. Na Koroškem je nevihta za sabo pustila razdejanje.

Tudi včerajšnja nevihtna linija ni odšla mimo Koroške, tako je v Mežici meteorna voda ogrožala hiše, na Prevaljah najhuje na Poljani.

V Mežici je v pol ure padlo 28 milimetrov, na Uršlji gori pa 19 milimetrov dežja.

Gasilci iz PGD Prevalj so ob 19.21 so dobili poziv, da meteorna voda poplavlja več hiš na Lešah in da je prišlo tudi do zemeljskega plazu pri eni hiši. Nato so se pozivi vrstili eden za drugim. Nekaj minut kasneje pa je hudournik zopet poplavil Poljano in zalil več objektov. Na kraju so skupaj s strojem JKP Log preusmerjali vodo nazaj v strugo, čistili strugo, črpali vodo iz objektov in na vse možne načine poskušali omiliti posledice.

Video: Meteorna voda na Lešah

Po poročanju Uprave RS za zaščito in reševanje so na Koroškem zabeležili več kot 32 dogodkov, na katere so napotili gasilce, zaradi neviht. Posredovali so na območju Mislinje, Slovenj Gradca, Mežice, Prevalj, Raven ter Podvelke.

Gasilci PGD Mislinja so bili na terenu že 5 dan. V večernih urah jih je spet presenetil pozivnik, tokrat je plaz, ki se odtrgal in ogrožal hišo na Pohorski cesti. “Neurje jim ne prizanaša,” so zapisali.

Ob vsem reševanju, ki ga imajo gasilci v teh dneh, pa se ni pozabili tudi zahvaliti za prijaznost. Tako so gasilci PGD Dravograd na svoj Facebook strani zapisali:Gasilci PGD Dravograd se iskreno zahvaljujemo Branki Lavk in Star’s Caffe za okrepčilo za naše utrujene gasilce po naporni intervenciji. Branka hvala še enkrat in kapo dol za to gesto. Na Pomoč!”

Danes vremenoslovci napovedujejo da bo delno jasno, v notranjosti sprva precej oblačnosti, čez dan se bo jasnilo. Jutri bo sončno, proti večeru bodo na zahodu možne nevihte.

Vir: PGD Prevalje, PGD Mislinja, SPIN

Fotogalerija

Dogodki

Slovenijo je včeraj spet prešla nevihtna linija, širila se je od južnega dela Notranjske do Zasavja in se nato pomaknila proti vzhodu. Na Koroškem je nevihta za sabo pustila razdejanje.