VIDEO in FOTO: Tudi na Koroškem slabo vreme okrnilo obisk gostinskih vrtov in teras

Tudi koroški gostinci so danes lahko odprli terase in vrtove svojih gostiln in lokalov. Možnosti odprtja so se razveselili, vendar se je marsikdo zaradi slabega vremena in nizkih temperatur odločil, da bo s ponovnim zagonom strežbe še počakal. Saj jim v tem trenutku možnost odprtja teras ne pomaga veliko. Vremenski pogoji, predvideni v tem tednu, za to še niso primerni. Tisti, ki so odprli, pa so opozorili na nerentabilnost takšnega poslovanja. Mi smo preverili, kakšen je bil obisk lokalov danes v Slovenj Gradcu in na Ravnah.
lokal

V osmih statističnih regijah (pomurski, podravski, koroški, zasavski, posavski, gorenjski, goriški in obalno-kraški regiji) so se lahko danes odprle terase in vrtovi gostiln in lokalov, strežba je dovoljena med 7. in 19. uro. V večini regij gre za sicer za prvo odpiranje gostinskih lokalov po 23. oktobru lani. Strežba pa mora potekati ob številnih varnostnih ukrepih.

VIDEO: Izjava Aleksandra Vajsa – lastnika lokalov Pisarna Caffé&Lounge Bar, Royal Pub, Royal Caffé, ki je poudaril, da so se odločili za odprtje predvsem zaradi strank in zaposlenih.

V teh osmih regijah je od danes dovoljeno opravljanje gostinske dejavnosti priprave jedi in pijač ter strežbe na terasah in vrtovih gostinskih obratov. Lokalom v preostalem delu Slovenije pa še naprej ostaja možnost ponujanja hrane in pijače za osebni prevzem ali dostavo. Povsod po državi pa je pod določenimi pogoji dovoljeno tudi izvajanje storitev za poslovne subjekte.

Postrežba je dovoljena le za mizami in ob upoštevanju razdalje med osebami najmanj 1,5 metra in najmanj tri metre med robovi miz. Za eno mizo lahko sedijo največ štiri osebe. Gostje morajo zapustiti terase in vrtove gostinskih obratov najpozneje do 19:30.

Gostincem sicer največji izziv predstavlja tudi vreme, ki jim vsaj danes ni bilo preveč naklonjeno. Zato so nekatere terase, kljub temu da so bile odprte, samevale. Nekateri koroški gostinci pa se za odprtje niti niso odločili. Tisti, ki pa so se, pa upanju, da jih ne bodo že čez manj kot teden dni spet primorani zapreti. Več o tem, kaj so pred današnjim dnem povedali nekateri koroški gostinci, si lahko preberete TUKAJ.

Sicer pa je bilo v zgodnjih jutranjih urah v Slovenj Gradcu precej turobno,, lokali so bili bolj kot ne prazni, lastniki pa si želijo, da jim bo v naslednjih dneh vreme bolj naklonjeno, hkrati pa upajo, da jim bo država kmalu dovolila strežbo tudi v notranjih prostorih.

Preberi še:  Naj prostovoljec je Črnjan Matej Kramberger. Naziv Prostovoljstvu prijazno mesto prvič pridobile tudi tri koroške občine

FOTOGALERIJA: Slovenj Gradec – FOTO: Aleš Uršej

Na Ravnah smo v dopoldanskih urah lahko na terasah srečali in opazili več gostov kot zjutraj v Slovenj Gradcu, čeprav terase gostinskih lokalov tudi na tem koncu Koroške niso bile polne.

FOTOGALERIJA FOTO: Katja Golob

Naroči se
Obvestilo o
guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

prijavi se

prijavi se v svoj račun