Search
Close this search box.

Veter povzročal težave tudi na Koroškem. V soboto bo zapihal okrepljen jugozahodnik

Za danes so vremenoslovci napovedali okrepljen severnik, izključeni niso bili niti lokalni vetrolomi. Tokrat lahko rečemo, da je nam narava prizanesla, razen nekaj podrtih dreves, na srečo ni bilo hujših posledic. Že za jutri pa vremenoslovci napovedujejo močan jugozahodnik.

Po podatkih Uprave RS za zaščito in reševanje je veter povzročal težave v Dravogradu in v Slovenj Gradcu.

DRAVOGRAD

Zaradi močnega vetra, ki je zajel Koroško se je na glavno cesto v naselju Otiški vrh v občini Dravograd podrlo drevo in oviralo promet. Drevo so odstranili delavci cestnega podjetja.

SLOVENJ GRADEC

Prav tako so zaradi močnega vetra podrta drevesa ovirala promet, na relaciji Slovenj Gradec – Kotlje v naselju Sele in na relaciji Slovenj Gradec – Kope v naselju Legen v Občini Slovenj Gradec. Drevesa so odstranili delavci cestnega podjetja.

Kakšno vreme nas čaka v naslednjih dneh?

Zvečer bo veter oslabel, ponoči bo delno jasno. Jutri se bo od zahoda pooblačilo, zapihal bo jugozahodnik.

Po podatkih Agencije za okolje bo ponoči sprva precej jasno, proti jutru se bo predvsem na zahodu že nekoliko pooblačilo. V Prekmurju in deloma na Štajerskem bo zjutraj zapihal jugozahodnik. Najnižje jutranje temperature bodo od -8 do -1, ob morju okoli 2 °C.

V soboto popoldne in zvečer bo pihal okrepljen jugozahodnik, ki bo zvečer predvsem v severovzhodnih krajih v sunkih presegal hitrost 70 km/h. Oslabel bo v noči na nedeljo.

V soboto bo na vzhodu delno jasno z občasno povečano oblačnostjo, drugod se bo od zahoda pooblačilo. Čez dan bo zapihal jugozahodnik, ob morju jugo. Najvišje dnevne temperature bodo v Gornjesavski dolini okoli 5, drugod od 8 do 13 °C.

V nedeljo bo oblačno, padavine bodo od zahoda čez dan postopno zajele vso Slovenijo. Snežilo bo le v hribih. Pihal bo jugozahodnik, ob morju jugo. V noči na ponedeljek bodo padavine prehodno ponehale, tudi veter bo prehodno oslabel.

V ponedeljek bo na vzhodu zmerno do pretežno oblačno, drugod oblačno. Spet bo zapihal jugozahodnik. Dopoldne se bodo padavine pojavljale v zahodnih krajih, popoldne se bodo počasi širile proti vzhodu. V torek bo oblačno in deževno, dež bo čez dan slabel. Nekoliko hladneje bo.

Dogodki