Search
Close this search box.

Zapihal bo okrepljen severnik, možen je vetrolom

Ponoči bodo ponekod manjše padavine, pihal bo jugozahodnik. Jutri bo sončno z okrepljenim severnim vetrom.

Po podatkih Agencije RS za okolje bo ponoči ponekod prehodno deževalo, meja sneženja bo na okoli 700 m nadmorske višine. Ponekod bo pihal okrepljen jugozahodnik, ob morju jugo. Jutri zjutraj se bo razjasnilo, zapihal bo severni do severozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 0 do 4, v Alpskih dolinah okoli -4, ob morju 6 °C.

Popoldne se bo rahlo pooblačilo. Pihal bo okrepljen severni do severozahodni veter, ki bo izrazitejši na severu Slovenije. Najvišje dnevne temperature bodo od 4 do 10, na Primorskem okoli 13 °C.

Da bo ponekod zelo vetrovno, napovedujejo tudi na spletnem portalu Neurje.si. Po njihovih podatkih bo zapihal okrepljen veter severne do severozahodne smeri, ki lahko po zadnjih izračunih meteoroloških modelov ponekod v severni in severovzhodni Sloveniji v sunkih dosega hitrosti med 70 in 90 km/h.

Veter bo najmočnejši pod Karavankami, Kamniško-Savinjskimi Alpami in ponekod na območju Podravja in Prekmurja. Lokalno ni izključen manjši vetrolom.

V soboto bo na vzhodu še delno jasno, drugod se bo od zahoda pooblačilo. Pihal bo jugozahodni veter. V nedeljo in ponedeljek bo oblačno z občasnimi padavinami, ki jih bo več v zahodni polovici države. V hribih bo snežilo, po nižinah pa deževalo.

Vir: ARSO, Neurje.si

Dogodki