Search
Close this search box.

Veselo prvomajsko praznovanje v Završah nad Mislinjo

V Završah poteka danes tradicionalno že 37. srečanje ob prazniku dela. Živel 1. maj!

Vsako leto se srečanja v Završah udeleži veliko število pohodnikov in drugih udeležencev. Tako je postalo prvomajsko srečanje v tem idiličnem zaselku nad Mislinjo najbolj množična prireditev v gornjem delu Mislinjske doline.

Slavnostni govorec je bil tudi letos župan Občine Mislinja Bojan Borovnik, uvodni pozdrav je imel tudi predsednik Planinskega društva Mislinja Ivan Arko.

Kot se praznik spodobi je zadonela glasba odlične Babnikove godbe, ki ima bogato zgodovino in za svoje občinstvo igra že več kor 110 let. Kulturni program so popestrili tudi: pevski oktet Zven, folklorna skupina Valdek, cerkveni zbor Sv. Vida, posebna gostja je bila tudi moštna dečva 2022 Veronika Ridl z Raven na Koroškem.

Tradicionalno pa se program prične in zaključi s streljanjem na movžnarje s strani Strelskega društva Movžnar. Tako je bilo tudi letos.

Nikakor pa niso pozabili na odlično malico, da so se lahko obiskovalci tudi okrepčali, pričakala jih je okusna kranjska klobasa. Veselo praznovanje in rajanje pa se bo nadaljevalo do poznih popoldanskih ur v družbi Ansambla Saše Avsenika. Naj živi 1. maj – dan vseh delovnih ljudi.

1 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments
Danica Hanžekovič
Danica Hanžekovič
1 leto nazaj

Zelo prijetno. Super ansambel Avstenik s povezovanjem g. Nejca. Čestitke organizatorju!

Dogodki

V Završah poteka danes tradicionalno že 37. srečanje ob prazniku dela. Živel 1. maj!