Search
Close this search box.

Veseli december v Mežici bo postregel s pestrim dogajanjem za vse generacije

Mesec lučk, vonja po cimetu in piškotih, pozitivnih misli, toplih objemov, kuhanega vina in čaja veliko obeta tudi v Mežici. Čaka vas res pester program dogajanja.

Veseli december je čas praznovanj in obdarovanj, majhnih velikih pričakovanj, dobrih mož in otroškega smeha. Da bi bili ti praznični dnevi še bolj čarobni so po dveletnem premoru, letos ponovno pripravili pestro decembrsko dogajanje tudi v Mežici.

Organizacijo veselega decembra je prevzel JKZ Narodni dom Mežica, ki tudi sicer skrbi za razvoj kulture in turistične dejavnosti v Občini Mežica.

PROGRAM DOGAJANJA – veseli december v Mežici

V četrtek, 8. decembra, ob 17. uri si boste lahko v veliki dvorani ND Mežica ogledali otroško predstavo Čarobna smrečica. Nedelja, 11. december, ob 19.30 uri pa prinaša božično komedijo Laponska, ki si jo boste lahko prav tako ogledali v veliki dvorani ND Mežica.

V Medgeneracijskemu centru Mežica bo v četrtek, 15. decembra, od 17. ure dalje potekal Dan odprtih vrat mežiških klekljaric. Dan kasneje, v petek, 16. decembra, ob 20. uri zvečer vas čaka Alo! stari, Overheat, Stand BY. Pričakujejo vas na platoju pred Narodnim domom.

V soboto, 17. decembra, ob 13. uri bo potekal pravi Božično novoletni direndaj v tamkajšnji športni dvorani. Tega dne pa lepo vabljeni tudi na predstavo Televisa presenta, ki bo ob 19. uri v veliki dvorani Narodnega doma.

Moški pevski zbor Mežiški knapi, ki uspešno deluje že leta 1969, so ustanovili ljudje, ki jim je bila pri srcu lepa slovenska ljudska in umetna pesem, predvsem pa za nas Korošce najlepša koroška pesem. Ker je bila ob ustanovitvi zbora večina pevcev rudarjev, je dobil zbor ime »Mežiški knapi«. Njihov koncert si boste lahko ogledali v nedeljo, 18. decembra, ob 17. uri v veliki dvorani ND Mežica. Ne dvomimo, da vas bo lepo petje v soju prazničnega vzdušja povsem prevzelo.

S severnega tečaja pa prihaja tudi Božiček, ki ni pozabil niti na najmlajše v Mežici. V nedeljo, 18. decembra, ob 18.45 uri se pripelje v spremstvu štirikolesnikov. Zagotovo bo narisal nasmeh vsem otrokom po letih, pa tudi tistim po srcu.

V ponedeljek, 19. decembra, ob 17. uri vas vabijo na Pohod z lučkami v neznano, ki se bo pričel na platoju pred Narodnim domom. Zagotovo pa vas na poti čaka kakšno drobno presenečenje in doživetje.

Snežakova dežela bo prava prisrčna dogodivščina. Vanjo ste povabljeni v torek, 20. decembra, ob 17. uri na dvorišče Vrtca Mežica.

Sreda, 21. decembra, pa prinaša KINO* v Veliki dvorani Narodnega doma.

Ni lepšega kot medgeneracijsko povezovanje in druženje z babicami ter njihovimi vnuki. V četrtek, 22. decembra, ob 10. uri bo na platoju pred Narodnim domom potekalo Krašenje drevesa z babicami. Tega istega dne pa bodo zažarele tudi praznične lučke, ki bodo prinesle novo upanje vsem vam ter Mežico ovile v čarobnost veselega decembra. Prižig lučk z otroškim programom vas čaka ob 17. uri. Ob 18. uri se bomo lahko podali s pesmijo v praznični čas, saj bo sledilo prepevanje mežiških pevskih zborov.

V petek, 23. decembra, ob 20. uri pa bo spet veselo na platoju pred Narodnim domom Mežica. Nastopila bo glasbena zasedba BATISTA CADILLAC, White Blackout.  Sprva je šlo za glasbeni dvojec Urbana Lutmana in Matije Koritnika, ki pa je kasneje prerasel v številnejšo zasedbo. Spoznali ste jih lahko na 26. izboru slovenske predstavnice na Pesmi Evrovizije Ema 2022.

Jaslice nosijo sporočilen pomen povezanosti in sloge v družini in Božic poveže ljudi. V nedeljo, 25. decembra, ob 17. uri si boste lahko na platoju pred Narodnim domom ogledali uprizoritev živih jaslic. Ob 18. uri pa bo temu sledil Božični koncert Pihalnega orkestra Rudnika Mežica ob 120. obletnici delovanja z gostjo Ditko. Koncert bo potekal v Športni dvorani Mežica.

Zagrebška rock skupina ­Psihomodo pop, ki jo je naplavila lokalna punkovska in novo­valovska glasbena scena sredi­ osemdesetih­ let prejšnjega­ stolet­ja, je še vedno živahna in aktivna. Priča koncertu boste lahko v torek, 27. decembra, ob 19.30 uri v veliki dvorani Narodnega doma Mežica. To bo zagotovo večer, ki ga ne boste kmalu pozabili.

NE SPREGLEJTE: v torek, 27. decembra, ob 19.30 uri v Narodni dom Mežica prihaja zasedba PSIHOMODO POP

V sredo, 28. decembra, ob 20. uri pa bo ponovno veselo na platoju pred Narodnim domom. Za vas bosta igrali dve odlični zasedbi, ki bosta poskrbeli za prav vsak glasbeni okus. Domačini Farty Animals in gostje Varni Paljak.

Novemu letu naproti pa bomo skupaj zaplesali v soboto, 31. decembra, ob 23. uri, ko vas bo zabaval Ansambel KRUMPAČNIK KVARTET. Veliko silvestrovanje vas čaka na platoju pred Narodnim domom.

Najdite si torej čas za sprostitev in obiščite dogodke v okviru Veselega decembra v Mežici. Dobrodošli.

Dogajanje v Mežici lahko spremljate tudi na: facebook profilu Narodni dom Mežica in na spletni strani.

Vir: Občina in Narodni dom Mežica

Dogodki

Mesec lučk, vonja po cimetu in piškotih, pozitivnih misli, toplih objemov, kuhanega vina in čaja veliko obeta tudi v Mežici. Čaka vas res pester program dogajanja.