Velika toplotna obremenitev v soboto le na Primorskem, v naslednjem tednu konec vročinskega vala

Toplotna obremenitev po nižinah bo v soboto velika le na Primorskem, v nedeljo, ponedeljek in po možnosti še v torek pa ponovno v večjem delu Slovenije. V sredo lahko pričakujemo osvežitev in s tem konec vročinskega vala, napovedujejo na Agenciji RS za okolje (Arso).

V prvem delu noči bodo še posamezne nevihte. Zapihal bo veter severnih smeri, na Primorskem proti jutru šibka burja. Jutranje temperature bodo od 14 do 20, na Primorskem okoli 23 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Arsa.

V soboto bo pretežno jasno, zjutraj bo v osrednji Sloveniji tudi nekaj nizke oblačnosti. Pihal bo veter vzhodnih smeri, na Primorskem zjutraj in dopoldne šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 28 do 32, na Goriškem in v Vipavski dolini do 35 stopinj.

V nedeljo in ponedeljek bo sončno in spet bolj vroče.

Za celotno Slovenijo je od danes razglašena velika požarna ogroženost naravnega okolja, zato je prepovedano kurjenje in izvajanje aktivnosti, ki lahko povzročijo požar. Pristojni napovedujejo poostren nadzor. Agencija za okolje opozarja, da so se sušne razmere v večjem delu države zaradi visokih temperatur in visokega izhlapevanja poslabšale.