Search
Close this search box.

Velenjski policisti so v zadnjem tednu zasegli več konoplje, ekstazija in amfetaminov

Velenjski policisti so v v zadnjem tednu ovadili 31-letnega Velenjčana, ki je prodajal in posedoval drogo. Opravili pa so tudi dve hišni preiskavi pri 36-letniku in 56-letnici. Vse tri so kazensko ovadili.

Velenjski policisti so minuli vikend na javni prireditvi, ki je potekala v Velenju opravili devet zasegov prepovedanih drog. Sumili so, da je 31-letni Velenjčan prodajal drogo ostalim, kasneje so pri njem našli več zavojev amfetaminov in okoli 100 tabletk ekstazija.

31-letnika so pridržali, v nadaljevanju opravili hišno preiskavo, kjer so našli še 60 tabletk ekstazija, merice, tehtnice in več ostalih stvari, ki jih je uporabljal pri prodaji prepovedanih drog.

Velenjčana so kazensko ovadili zaradi suma kaznivega dejanja Neupravičena proizvodnja in promet s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi in športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog po členu 186/1 KZ-1/b.

V četrtek, 13. junija 2019 so velenjski policisti v sodelovanju z vodniki službenih psov opravili hišno preiskavo na območju Šoštanja pri 36-letnem moškemu, opravili pa so tudi dve hišni preiskavi na območju Ljubnega pri Savinji pri 56-letni ženski.

Pri 36-letniku so našli manjšo količino posušene konoplje, pri 56-letni ženski pa so zasegli okoli 7 kilogramov posušenih delcev konoplje, 82 manjših sadik konoplje ter 105 sadik konoplje različnih velikosti. Zasegli so ji dva šotora, ki ju je imela prirejena za gojenje konoplje na podstrešju ene od hiš. Šotora sta bila opremljena z ventilatorji, lučmi, vlagomeri, transformatorji in ostalo opremo, ki je potrebna za gojenje konoplje.

36-letnika in 56-letnico so kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja Neupravičena proizvodnja in promet s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi in športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog po členu 186/1 KZ-1/b.

VIR: Policijska uprava Celje

Dogodki

Več iz istega kraja