Search
Close this search box.

Več kot milijonska škoda na Muti, občina pričakuje pomoč države (FOTO)

Škoda, ki jo je povzročilo zadnje neurje v občini Muta, znaša po oceni Komisije CZ kar 1.180.000 €. Največja škoda je na občinskih in gozdnih cestah ter na kmetijskih površinah zaradi plazov in hudourniških poplav, je danes preko Facebooka sporočil župan Mirko Vošner.

Naj spomnimo, da je neurje, ki je v Dravski dolini pustošilo 24. avgusta, največ škode povzročilo na območju Mute in Vuzenice, o čemer smo že poročali tudi na naši spletni strani. Pred dnevi ocenjena škoda za območje Občine Muta še ni bila znana. Sicer je neurje najbolj prizadelo ožje območje Sv. Primoža s Sp. Muto. V približno 3 urah je padlo več kot 100 mm vode, kar sodi med izredno intenzivne padavine, ki jih starejši domačini ne pomnijo, še zlasti ne pomnijo tako dolgega časa trajanja padavin, so sporočili z Občine Muta. Takrat je nam župan tudi povedal, da Škodo ocenjuje posebna ekspertna komisija v okviru štaba CZ Muta in z delom še ni končala. Danes pa je ocenjena škoda že znana.

Preberite: Mirko Vošner po sobotnem neurju: “Občina Muta zagotovo pričakuje pomoč države, z lastnimi proračunskimi sredstvi tako velikega finančnega zalogaja preprosto ne zmoremo” (FOTO)

Danes pa je Vošner na svojem Facebook profilu poleg ocenjene škode še zapisal: »To je ena najhujših elementarnih katastrof, ki smo jih zabeležili v zadnjih desetletjih. Upam, da bo država, iz skladov namenjenih za sanacijo elementarnih nesreč, dovolj hitro in v zadostni višini priskočila na pomoč, vsem tistim občinam, ki smo doživele to naravno katastrofo.«

»Občina Muta je takoj aktivirala vsa razpoložljiva tehnična sredstva in opremo za odpravo najnujnejših posledic poplav. Temu bo namenjena tudi seja OSM, na kateri bomo aktivirali posebna finančna sredstva proračuna občine Muta. Vsekakor pa se bom kot župan zavzel za resen pristop k odpravi tistih vzrokov poplav, ki so jih s svojimi nedopustnimi posegi v naravo naredili občani, bodisi v gozdovih, na vodotokih ali meteornih kanalih,« je zaključil zapis Vošner.