Search
Close this search box.

Včerajšnji dan bo zapisan v zgodovino Prostovoljnega gasilskega društva Radlje

Občinski svetniki in svetnice so na včerajšnji seji namreč potrdili Elaborat o ustanovitvi poklicnega gasilskega jedra v Prostovoljnem gasilskem društvu Radlje.

Na 5. redni seji Občinskega sveta Občine Radlje ob Dravi so svetniki soglasno potrdili Elaborat o ustanovitvi poklicnega jedra v PGD, kateri bo začel z delovanjem s 1. januarjem 2024.

Z ustanovitvijo poklicnega jedra želijo dvigniti nivo pripravljenosti operativne gasilske enote predvsem v dopoldanskem času med 7. in 15. uro ter ponovno uvesti storitve, ki so jih v preteklosti lahko izvajali kot pridobitna dejavnost ter navedeno tudi razširiti z dodatnimi storitvami.

Takole je na svojem facebook profilu zapisal župan Alan Bukovnik:Drage tovarišice gasilke in tovariši gasilci. Zasluženo. Hvaležen za vsak vaš trenutek prostega časa, ki ga vlagate v razvoj gasilstva in v varnost naših občank in občanov.

Vir: Fb PGD Radlje in Alan Bukovnik

1 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments
Jože
Jože
1 leto nazaj

Iskrene čestitke ob potrditvi in ustanovitvi poklicnega jedra v občini Radlje ob dravi. Vsi se zavedamo perečih problemov prostovoljstva in zagotavljanja varnosti in aktivnosti v dopoldanskem času. Ko so postali poklicno službeni zadržki, turnusi in delovne migracije prostovoljnih operativnih članov problem za dopoldanske intervencije in aktivnosti. Rešitev je več, iskati jih je potrebno širše, jih skupaj definirat in jih skupaj rešit v širšem obsegu kot je ena občina. Ker se to ni zgodilo, občini Radlje ob Dravi iskrene čestitke za smelo potezo. Ostala prostovoljna gasilska društva in občine imajo svoje poglede in predloge rešitve teh problemov, ki bi jih bilo dobro reševati skupaj in ne parcialno. Varnost, humanost in prostovoljstvo je še zmeraj prvo vodilo prostovoljnih gasilskih društev. Poklicne enote( jedra ? ) če so potrebna je bolje če se organizirajo izven prostovoljnih društev in organizacij, s svojimi uslugami pa stopijo na trg dela, brez pomoči prostovoljcev, ali vsaj z medsebojnimi pogodbami, ki ne vplivajo na prispevke občanov, prostovoljnih prispevkov, donacij in pogodb ki jih pridobijo prostovoljna gasilska društva. Vsi smo hvaležni za vsak trenutek prostega časa, ki ga prostovoljni gasilec vloži v razvoj gasilstva, ko pa je to plačano, je pa to službena dolžnost in obveza.
Jože

Dogodki

Občinski svetniki in svetnice so na včerajšnji seji namreč potrdili Elaborat o ustanovitvi poklicnega gasilskega jedra v Prostovoljnem gasilskem društvu Radlje.