Search
Close this search box.

Včeraj nove okužbe v vseh koroških občinah

Po podatkih vlade so v ponedeljek v Sloveniji opravili 4842 PCR testov na okužbo s covidom-19 in potrdili 918 okužb. Po podatkih Covid-19 sledilnika so na Koroškem nove okužbe zabeležili v vseh dvanajstih občinah, skupno 33.

Radlje ob Dravi 8, Mežica 5, Podvelka 3, Črna na Koroškem 3, Muta 3, Dravograd 2, Ravne na Koroškem 2, Slovenj Gradec 2, Vuzenica 2, Prevalje 1, Ribnica na Pohorju 1, Mislinja 1.

Preberite še: Koroška ni več regija z najvišjo 7-dnevno incidenco. V SB Slovenj Gradec zdravijo sedem covidnih bolnikov

Sedemdnevno povprečje potrjenih okužb znaša 716. V bolnišnicah se zdravi 451 bolnikov s potrjeno okužbo, od tega jih 83 potrebuje intenzivno zdravljenje. Umrli so trije covidni bolniki. Delež pozitivnih testov je bil v ponedeljek 19-odstoten. V ponedeljek je bilo hospitaliziranih 12 covidnih bolnikov manj kot dan prej, na intenzivni terapiji pa so bili štirje manj kot v nedeljo.

Kot smo danes že poročali se po podatkih Covid-19 sledilnika v Splošni bolnišnici Slovenj Gradec zdravi 7 covidnih bolnikov, od tega 1 potrebuje intenzivno terapijo. Tri osebe so odpustili v domačo oskrbo.

Do konca meseca dodatnih skoraj 19.000 odmerkov cepiv Pfizerja.

Za STA so na NIJZ pojasnili, da bo v Slovenijo v marcu prišlo dodatnih 18.720 odmerkov cepiva proti covidu-19 proizvajalcev Pfizer in BioNTeca. Tako bo v tem mesecu v državo prišlo 118.170 odmerkov tega cepiva. Prva pošiljka cepiva Johnson & Johnson bo prišla aprila, ni pa še znano, koliko odmerkov, so dodali. Sprva je bilo predvideno, da bo Pfizer v Slovenijo v marcu dobavil pet pošiljk cepiv, vsak ponedeljek po 19.890 odmerkov. Tako pa bodo v prihodnjih dveh tednih dobavili po 19.250 odmerkov.

Glede na to, da je minister za zdravje Poklukar v ponedeljek odredil, da se začasno ustavi cepljenje proti novem koronavirusu s cepivom AstraZeneca, so na NIJZ danes ustavili distribucijo cepiva, ki je bilo namenjeno v 48 cepilnih centrov po celotni državi. Tako imajo na zalogi 14.200 odmerkov tega cepiva, še poroča STA.

Preberite še: Beović: V Sloveniji za zdaj nismo zaznali pojava strdka, ki bi časovno sovpadal s cepljenjem s cepivom AstraZenece

VIR: Vlada RS, Covid-19 sledilnik, STA

Dogodki

Po podatkih vlade so v ponedeljek v Sloveniji opravili 4842 PCR testov na okužbo s covidom-19 in potrdili 918 okužb. Po podatkih Covid-19 sledilnika so na Koroškem nove okužbe zabeležili v vseh dvanajstih občinah, skupno 33.