Search
Close this search box.

Včeraj nove okužbe v štirih koroških občinah. V bolnici ena oseba

Po podatkih vlade so v četrtek ob 3585 PCR testih potrdili 288 pozitivnih na novi koronavirus. Po podatkih Covid-19 sledilnika so na Koroškem 5 novih okužb.
Fotografija je simbolična

Slovenj Gradec 2, Radlje ob Dravi 1, Prevalje 1, Ravne na Koroškem 1.

FOTO: Covid-19 sledilnik

Na Koroškem so v zadnjih sedmih dneh zabeležili 40 novih okužb s koronavirusom. Sedemdnevno povprečje v regiji znaša 5,71.

Kot je na novinarski konferenci dejala Maja Bratuša, iz bolnišnic še naprej prihajajo vzpodbudni podatki. Danes se v bolnišnicah namreč zdravi še 13 bolnikov manj, kot so poročali v četrtek. Na intenzivni terapiji je en bolnik manj. Sicer pa je bilo v bolnišnice v četrtek sprejetih 18 covidnih bolnikov, 27 pa so iz bolnišnic odpustili. Umrli so štirje covidni bolniki. Sedemdnevno povprečje potrjenih primerov pa po danes objavljenih podatkih znaša 282, dan prej 288.

Pri 14-dnevnem številu potrjenih primerov na 100.000 prebivalcev so po besedah Bratuše podatki vsak dan boljši in trenutno 14-dnevna pojavnost na ravni države znaša 218. Sedemdnevna incidenca je na ravni države 94. Pri obeh pa je še naprej regija z najvišjimi podatki primorsko-notranjska, z najnižjimi pa koroška.

FOTO: Covid-19 sledilnik

Splošni bolnici Slovenj Gradec se po zadnjih podatkih Covid-19 sledilnika zdravi en covidni pacient in sicer na oddelku intenzivne terapije. Iz bolnišnice niso odpustili nobenega pacienta. Umrl ni nihče.

Število opravljenih testiranj in število potrjenih okužb s covidom-19 do vključno 27. 5. 2021:

FOTO: NIJZ

VIR: Vlada RS, Covid-19 sledilnik, NIJZ, STA

Dogodki

Po podatkih vlade so v četrtek ob 3585 PCR testih potrdili 288 pozitivnih na novi koronavirus. Po podatkih Covid-19 sledilnika so na Koroškem 5 novih okužb.