Včeraj nove okužbe v devetih koroških občinah, največ v MOSG in v Dravogradu

Po podatkih vlade so v Sloveniji včeraj opravili 3642 testov na okužbo z novim koronavirusom in potrdili 491 okužb. Po podatkih Covid-19 sledilnika so na Koroškem potrdili 25 novih okužb.
zd dravograd 2

Slovenj Gradec 7, Dravograd 7, Podvelka 5, Ravne na Koroškem 1, Radlje ob Dravi 1, Vuzenica 1, Ribnica na Pohorju 1, Mežica 1, Prevalje 1.

FOTO: Covid-19 sledilnik

Na Koroškem so v zadnjih sedmih dneh zabeležili 117 novih okužb s koronavirusom. Sedemdnevno povprečje v regiji znaša 16,71.

V bolnišnicah se zdravi 477 covidnih bolnikov, od tega 131 na intenzivni negi. Iz bolnišnic so odpustili 54 bolnikov, trije so umrli. Ker je sedemdnevno povprečje padlo pod 600, število hospitaliziranih pa pod 500, Slovenija izpolnjuje pogoje za prehod v rumeno fazo sproščanja epidemioloških ukrepov.

Preberite še: Slovenije izpolnjuje pogoje za rumeno fazo. Bratuša tudi o tem, kaj se zgodi, če se gost ne želi izjasniti glede izpolnjevanja pogoja PC

FOTO: Covid-19 sledilnik

Splošni bolnišnici Slovenj Gradec se po zadnjih podatkih Covid-19 sledilnika zdravi 11 covidnih bolnikov, dva na oddelku intenzivne terapije. V bolnišnično oskrbo so enega bolnika, odpustili tri Nihče ni umrl.

Število opravljenih testiranj in število potrjenih okužb s covidom-19 do vključno 10. 5. 2021:

FOTO: NIJZ

VIR: Vlada RS, Covid-19 sledilnik, NIJZ

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.