Search
Close this search box.

Včeraj neurje povzročalo težave tudi na Koroškem. Kakšno vreme bo danes?

Večji del države so včeraj zajele padavine, ki so povzročile nekaj nevšečnosti, med drugim tudi na Koroškem.

Dravograd

Zaradi dežja je v Otiškem vrhu meteorna voda poplavila lokalno cesto. Posredovali so gasilci PGD Šentjanž pri Dravogradu.

Mislinja

V popoldanskem času je v naselju Tolsti vrh v občini Mislinja veter podrl drevo in onemogočil promet na cesti Mislinja – Rogla. Posredovali so gasilci PGD Mislinja, ki so drevo odstranili.

Podvelka

Ob 12.43 se je na relaciji Maribor – Radlje ob Dravi v naselju Brezno, podrlo drevo čez cesto. Gasilci PGD Brezno Podvelka so drevo razžagali in očistili cestišče.

Preberite še: Povečana nevarnost pojavljanja zemeljskih plazov, na Prevaljah prišlo do onesnaženja potoka z gnojevko

KAKŠNO VREME NAS ČAKA DANES?

Danes bo delno jasno, predvsem v hribih na zahodu bo občasno nekaj dežja. Jutri bo sprva oblačno s padavinami, popoldne se bo delno zjasnilo, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Napoved za Slovenijo:

Danes bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Predvsem v hribovitem svetu zahodne Slovenije bo občasno nekaj dežja, kakšna ploha pa bo možna tudi v osrednji in južni Sloveniji. Pihal bo jugozahodnik, ob morju jugo. Najvišje dnevne temperature bodo od 17 do 21, v Gornjesavski dolini okoli 13 °C.

Jutri zjutraj se bodo padavine na zahodu okrepile in se dopoldne razširile nad večji del Slovenije, vmes bodo posamezne nevihte. V vzhodni polovici Slovenije bo dežja malo. Popoldne se bo delno zjasnilo, v zahodni polovici bodo še posamezne plohe. Pihal bo jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 7 do 12, na Primorskem okoli 15, najvišje dnevne od 16 do 21 °C, hladneje bo na severozahodu.

Obeti:

V torek bo deloma jasno, le v hribovitih krajih na zahodu bo možna kakšna ploha. Še bo pihal jugozahodni veter. V sredo bo deževno, dež bo proti večeru od zahoda povsod ponehal.

Vremenska slika:

Nad zahodno in srednjo Evropo je obsežno območje nizkega zračnega tlaka. Za hladno fronto v višinah priteka nad naše kraje z jugozahodnimi vetrovi nekoliko hladnejši in še vedno razmeroma vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine:

Danes bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. V Alpah ter v Gorskem Kotarju bo občasno rahlo deževalo. Pihal bo jugozahodni veter.

Jutri bo sprva pretežno oblačno, vzhodno od nas bo povečini suho, drugod bo občasno deževalo. Popoldne bodo padavine večinoma ponehale, delno se bo zjasnilo. Pihal bo jugozahodni veter.

Besedilo: ARSO, Vir: SPIN

Dogodki