Včeraj kar 707 novo okuženih

koronavirus

Kot je povedal vladni govorec Jelko Kacin so včeraj opravili 4.902 testov, pozitivnih pa je bilo 707 oseb. Odstotek pozitivnih testov je tako kar 14.42 odstotka.

V bolnišnici je trenutno 210 oseb, 35 od teh je na intenzivni negi, iz bolnišnice so odpustili 17 oseb, 2 osebi sta umrli.

V zadnjih 14 dni je tako na 100.000 prebivalcev tako okuženih 202,75 ljudi.

Koroška je trenutno na drugem mestu po število okuženih na 100.000 prebivalcev, ki trenutno znaša 261,73.

V Splošni bolnišnici Slovenj Gradec včeraj potrdili 5 pozitivnih primerov

Iz Splošne bolnišnice Slovenj Gradec so sporočili, da so včeraj med 50 testiranimi vzorci (prisotnost SARS-CoV-2 RNA) potrdili 5 pozitivnih primerov. Pri vseh je šlo za potrditev okužbe COVID-19 pri bolnikih.

Na COVID oddelku leži 12 bolnikov, v domače okolje so bili včeraj odpuščeni trije, ena oseba je umrla.

Vsi testi pri zaposlenih so bili negativni, tudi pri vseh tistih, ki so se po izteku karantene vrnili na delo. Kljub temu, da je bilo včeraj zaradi stika s pozitivno osebo odrejenih 5 novih karanten, se je skupno število vseh zaposlenih v karanteni znižalo (9).

“Kljub skrajno resni situaciji v regiji nam še vedno uspeva ohranjati dostopnost do večjega dela zdravstvenih storitev, ključno pri tem pa je dobro sodelovanje celotne skupnosti! Paciente, ki so pri tem naši najpomembnejši partnerji, pa ponovno prosimo, da nam pomagajo pri preprečevanju vnosa virusa v bolnišnico z doslednim spoštovanjem priporočil in podajanjem resničnih zdravstvenih podatkov, še posebej z vsem v povezavi s COVID-19,” so še zapisali.

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.