Search
Close this search box.

Včeraj je v Mežici potekalo drugo območno srečanje otroških folklornih skupin »Ringaraja«

Otroška nadarjenost in igrivost je zagotovo vsem prisotnim polepšala četrtkov večer. Predvsem pa je lepo, da se ohranja raziskovanje bogate zakladnice slovenskega ljudskega izročila.

Včeraj, 30. marca, ob 17. uri se je v Narodnem domu Mežica – v tamkajšnjem hramu kulture – odvilo drugo območno srečanje otroških folklornih skupin “RINGARAJA”.

Pri delovanju otroških folklornih skupin je v zadnjih letih opaziti, da niso več neme opazovalke odraslih. Gradivo za svoje delovanje namreč črpajo iz otroškega izročila.

Sinoči se nam je predstavilo pet otroških folklornih skupin in to iz vseh treh dolin Koroške. Predstavile so se: otroška folklorna skupina »RINČICE« iz druge OŠ Slovenj Gradec, otroška folklorna skupina »PAVRŠKI OTROCI IZ ŠENTJANA« iz OŠ Šentjanž pri Dravogradu, otroška folklorna skupina »ŠPIC KOTULJCI« iz POŠ Kotlje – OŠ Koroški jeklarji Ravne na Koroškem, otroška folklorna skupina »PAMČKI« iz POŠ Pameče Troblje – Druga OŠ Slovenj Gradec ter otroška folklorna skupina SKUPINA »HLAČEK« iz OŠ Franja Goloba Prevalje.

Folklorniki, pa tudi pevci ljudskih pesmi ter godci ljudskih viž so res lepo in ubrano zveneli ter plesali. Polni dvorani obiskovalcev so uprizorili res zelo lepe odrske predstavitve, ki so navdušile tudi strokovno spremljevalko srečanja Leo Onufrijo Volk.

Dogodek je potekal pod organizacijskim okriljem Javnega sklada za kulturne dejavnosti Republike Slovenije – OI Ravne na Koroškem in njihove vodje izpostave gospe Jožice Pušnik, ki je ob koncu vsem mentoricam podelila priznanja za uspešno delo in nastop. Nekatere pa so prejele tudi posebno Maroltovo značko.

Na fotografiji so vodje nastopajočih skupin in avtorice odrskih postavitev z vodjo JSKD OI Ravne na Koroškem.

Program je povezovala moderatorka Anja Vajde, ki je večer zaključila z naslednjo popotnico: ” Želimo vam, da vam v prihodnjih dneh napolni vaše srce svež vetrič, cvetoči travniki, ptičje serenade in toplejši dnevi pomladi, ki prinašajo radost in veselje. In ne pozabite, da ena lepa misel na dan sočloveku lahko spremeni družbo, ena dobra gesta na dan pa spremeni svet. Bodimo sprememba, ki jo želimo videti v svetu. Vse to dela življenje lepo in naj bo letošnja pomlad za vse vas najlepša do zdaj.”

Vir: JSKD OI Ravne na Koroškem

Dogodki

Otroška nadarjenost in igrivost je zagotovo vsem prisotnim polepšala četrtkov večer. Predvsem pa je lepo, da se ohranja raziskovanje bogate zakladnice slovenskega ljudskega izročila.