Search
Close this search box.

Vabljeni v Črno na Koroškem na dobrodelni koncert Ane Pupedan. Čaka vas tudi zanimiva razstava

Koncert in razstava sta dobrodelne narave in bosta izvedena v sklopu serije kulturnih dogodkov »Kjer raste kultura« v občinah, kjer so jih prizadele poplave. Zagotovo boste priča izjemnemu večeru, zato ga nikar ne zamudite.

V petek, 8. marca 2024, ob 19. uri, bo v Kulturnem domu Črna na Koroškem potekal koncert zasedbe Ana Pupedan. Pred koncertom bo odprtje razstave Dnevi visokih vod.

Razstava, ki je nastala pod okriljem Kulturnega društva Jože Tisnikar Mislinja je namenjena eni največjih naravnih katastrof v zgodovini Slovenije, poplavam.

Več o Ani Pupedan:

Pupedanci ustvarjanje glasbe radi zabelijo z ljudskostjo in zvrhano mero godčevskih vrlin in ogromno veselja do podajanja svojih glasbenih vsebin publiki, ki le redko kdaj ostane hladna na njihovih nastopih širom domače grude. K slikovitosti njihove glasbe velik delež pridodajo besedila, katerih temeljna značilnost je luciden pogled na svet, življenje in družbeno dogajanje. Besedila so povečini v slovenščini, velikokrat začinjena s pristnim pivškim narečjem, kar poudarja pripadnost in vpetost muzikantov v lokalno okolje v katerem ustvarjajo svoj eklektični glasbeni milje. Novembra 2022 so pupedanci praznovali 30 let delovanja v nespremenjeni zasedbi, kar je na slovenski glasbeni sceni prej izjema kot pravilo.

Zasedbo že tri desetletja tvorijo Boštjan Požar na kitari, Simon Avsec na vokalu in violini, Peter Žnidaršič na bas kitari in Marko Doles za bobni.

Več o razstavi:

Po avgustovskih poplavah so se v Kulturnem društvu Jože Tisnikar Mislinja odločili, da temo razstave namenijo eni največjih naravnih nesreč v zgodovini Slovenije. To pa še posebej zato, ker so imeli mnogi slovenski ustvarjalci poplave v svojih ateljejih in depojih. Na razstavo so vključili devet ustvarjalcev iz koroške regije in trinajst iz ostale Slovenije. Domači umetniki so na srečo imeli le manjše poplavne nevšečnosti. Drugačna zgodba pa se je dogajala na Gorenjskem in v Zgornji Savinjski dolini. Umetnike iz teh krajev so povabili k sodelovanju na razstavi z njihovimi deli, ki so na nek način pričevalci nesreče. Na razstavo seveda nismo mogli vključiti vseh ustvarjalcem, ki jim je ujma povzročila škodo, vendar v društvu pravijo, naj bo ta razstava namenjena tudi njim.

Na razstavi v Črni na Koroškem se bodo predstavili: Franc Berthold, Janez Ferlan, Irena Gayati Horvat, Peter Hergold, Ciril Horjak, Goran Horvat, Tomo Jeseničnik, Lojze Kalinšek, Dušan Kirbiš, Laura Kumprej, Stanislav Makuc, Zoran Ogrinc, Žiga Okorn, Luka Popič, Jure Repenšek, Jerneja Smolnikar, Dušan Sterle, Maja Šivec, Brina Torkar, Sašo Vrabič in Vinko Železnikar.

Razstava bo v na ogled mesec dni. Dogodek je nastal v sodelovanju Občine Črna, Javnega sklada RS kulturne dejavnosti ter ob podpori lokalne skupnosti ter Ministrstva za kulturo.

Vstop je prost, lepo povabljeni.

Vir: Občina Črna na Koroškem

Dogodki

Koncert in razstava sta dobrodelne narave in bosta izvedena v sklopu serije kulturnih dogodkov »Kjer raste kultura« v občinah, kjer so jih prizadele poplave. Zagotovo boste priča izjemnemu večeru, zato ga nikar ne zamudite.