Search
Close this search box.

Vabljeni na Ravne na četrti festival inkluzije Naše igrarije 2019

Jutri ob 9.30 prijazno vabljeni v telovadnico OŠ Prežihovega Voranca, na četrti festival inkluzije Naše igrarije 2019.

V četrtek, 16. 5. 2019, bo Dnevni center Ravne, dislocirana enota Centra za usposabljanje, delo in varstvo Črna na Koroškem, v OŠ Prežihovega Voranca na Ravnah organiziral in izvedel četrti festival inkluzije Naše igrarije 2019, zaključno srečanje otrok z zmerno, težjo in težko motnjo v duševnem razvoju, ki so se tekom šolskega leta ciljno naravnano in sistematično družili z otroki in mladostniki vrtca in drugih večinskih šol in srednjih šol na Ravnah.

Jutri ob 9.30 prijazno vabljeni v telovadnico OŠ Prežihovega Voranca, na četrti festival inkluzije Naše igrarije 2019.

Tekom leta se učenci CUDV-ja v ciljno usmerjenih aktivnostih povezujejo in družijo z otroki, ki obiskujejo vrtec Ajda, OŠ Prežihovega Voranca, OŠ Koroški Jeklarji, OŠ Juričevega Drejčka, Gimnazijo in Srednjo šolo Ravne. Omenjene ciljne skupine otrok naj bi s skupnim druženjem, ustvarjanjem in igranjem na dan festivala začutile drug drugega, spoznale drugačnost in jo začele sprejemati. Skupaj se bodo družili in se kaj novega »naučili«. Organizatorji pa dodajajo, da bo program festivala pester in raznolik.

V središče dogajanja bo postavljen osrednji prostor, kjer bo potekal program. Vsaka sodelujoča institucija se bo predstavila z eno skupinsko točko (pevsko, plesno, dramsko …) in po želji še z dodatno individualno ali skupinsko točko. Udeleženci bodo lahko v izkustvenih delavnicah izkustveno doživeli, kako je, če imaš primanjkljaje na posameznem področju funkcioniranja (npr. slepota, gluhota, gibalna oviranost …). Si pripravili napitek in likovno ustvarjali v »ustvarjalnicah«. Celoten program bo kot vsako leto doslej, povezovala simpatična čarovnica Mica. V vlogi animatorjev pa bodo sodelovali dijaki ravenskih srednjih šol.

»Skupen cilj je preživeti aktiven in sproščen dan, pridobiti nove izkušnje, stkati nove vezi in nenazadnje spoznati in začutiti drugačnost. S svojimi aktivnostmi bomo prispevali k razvoju inkluzivne družbe in strmeli k socialnemu vključevanju oseb z zmerno, težjo in težko motnjo v širše okolje,« so v sporočilu za javnost zapisali v CUDV Črna na Koroškem.

Na prireditev pa vabijo tudi vas, z namenom, da se jim pridružite, se z njimi poveselite, zapojete in zaplešete, se vključite v katero od številnih aktivnosti ali pa si pridete dogajanje le ogledat in z aplavzom nagradit vse sodelujoče.

Dogodki

Jutri ob 9.30 prijazno vabljeni v telovadnico OŠ Prežihovega Voranca, na četrti festival inkluzije Naše igrarije 2019.