Search
Close this search box.

Vabilo na dobrodelni koncert za 2-letnega Janeza Epšeka, ki potrebuje našo pomoč

Zgodba o kateri smo že poročali. Mali Janez prihaja iz Šentjanža pri Dravogradu. Mali junak 3. nadstropja je od rojstva od pasu navzdol negiben, nogic skoraj ne premika. To sredo, ob 18. uri vabljeni na dobrodelni koncert, ki bo potekal v Šentjanžu.

Stopimo skupaj in mu pomagajmo, da bo njegova težka pot saj za utrinek lažja. Vsaka drobtinica bo neprecenljivi del za Janezove prve korake.

V ta namen so se v okviru Območnega združenja RK Dravograd odločili družini finančno pomagati, poleg zbiranja finančne pomoči organizirati tudi dobrodelni koncert, ki se bo odvijal v Domu borcev v Šentjanžuto sredo, 21. decembra, ob 18. uri. Vsi sodelujoči na koncertu se odpovedujejo honorarju. Celoten izkupiček (zbran s prostovoljnimi prispevki na koncertu in donacijami) bo v celoti namenjen izključno za Janezovo zdravljenje in rehabilitacijo.

Družina trenutno vse moči usmerja v rehabilitacijo njegovih nogic. Janez je postopoma pričel premikati nogice, jih pa še vedno ne čuti, še posebej ne od kolen navzdol. Prav tako ne čuti spodnjega dela telesa. Janez redno obiskuje fizioterapijo in delovno terapijo v razvojni ambulanti Slovenj Gradec, hkrati pa doma s starši vsak dan aktivno razgibava nogice, med vikendom tudi s fizioterapevtko. Štirikrat je že imel strnjeno dvotedensko obravnavo v URI Soča v Ljubljani in dva tedna v Stari Gori.

Da pa bi lahko samostojno stal in mogoče naredil prve korake v svet, potrebuje posebne opornice. V veliki želji, da bi se Janezu stanje čimprej in čimbolj izboljšalo, je s starši obiskal kliniko Pohlig v Traunsteinu v Nemčiji, kjer so pripravljeni izdelati posebne nadkolenske opornice za Janezove nogice. S pomočjo teh opornic se bo Janez lažje postavil na noge in srčno upamo, da bo kmalu naredil svoje prve korake. Opornice so drage (cca. 6.000€), ravno tako terapije, ki jih ne krije zdravstveno zavarovanje, zato bi bili zelo hvaležni kakršnekoli finančne pomoči.

Janez se z mamico Katjo v januarju 2023 odpravlja na prej omenjeno kliniko, kjer bosta zaradi same izdelave opornic ostala 8 do 10 dni, kar pomeni tudi precej dodatnih stroškov.

Več o Janezovi diagnozi lahko preberete TUKAJ.

Vabilo na dobrodelni koncert.

Vir: Območno združenje RK Dravograd

1 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments
Anastasia
Anastasia
1 leto nazaj

Srcek mali! Kopiram in delim!💛💙💛💙🌼🌼🌼🌼🦋🦋🦋

Dogodki

Zgodba o kateri smo že poročali. Mali Janez prihaja iz Šentjanža pri Dravogradu. Mali junak 3. nadstropja je od rojstva od pasu navzdol negiben, nogic skoraj ne premika. To sredo, ob 18. uri vabljeni na dobrodelni koncert, ki bo potekal v Šentjanžu.