Search
Close this search box.

Vabilo na 60. Tradicionalni spust izpod Raduhe

Prirejata ga Gorska reševalna služba Koroške in Alpinistični klub Črna na Koroškem.

V soboto, 18. marca, ob 20. uri se na Grohotu prične družabni večer z žrebanjem štartnih številk ob 22. uri. Za zabavo bosta poskrbela Luka & Tomaž.

V nedeljo, 19. marca, ob 10. uri pa se bo začel že 60. Tradicionalni spust izpod Raduhe.

POTEK TEKMOVANJA:

PROGA 1 »srednji čas«: dvojica starta pri planinski koči na Grohotu in se s smučmi po označeni poti vzpne do mesta, kjer si snameta kože za vzpenjanje in med vratci odsmučata do cilja pri koči na Grohotu. Tekmovalca morata v cilj prismučati skupaj. Limit proge bo določen pred startom.

PROGA 2 »tradicionalni spust – najhitrejši čas«: tekmuje naveza dveh tekmovalcev. Takoj po startu se spustita po vrvi čez skalni skok, si pritrdita smuči, se navežeta na vrv in v navezi odsmučata po označeni progi do cilja. Tekmuje se v dveh kategorijah: moška in ženska naveza.

OBVEZNA OPREMA: vsak tekmovalec mora imeti turno-smučarsko opremo, kože za vzpenjanje, čelado, plezalni pas, pripomoček za spust po vrvi, nahrbtnik, osebno prvo pomoč, pomožno vrvico in dve vponki. Za vsak manjkajoči del opreme se ekipi prišteje 1 kazenska minuta.

RAZGLASITEV REZULTATOV bo potekala uro po koncu tekmovanja. PRIJAVE: do petka, 17. marca na grs.koroske@gmail.com ali 031 294 171 – Kaker Mirko – Keks in na dan tekmovanja med 8. in 10. uro v Grohotu.

ŠTARTNINA: 30 EVROV na ekipo (plačljiva v gotovini ob dvigu številk)

S prispevkom je mogoče tekmovati na obeh progah. Vsi udeleženci spusta prejmejo majico, topel obrok in pijačo.

Vodstvo tekmovanja si zaradi varnosti tekmovalcev pridržuje pravico do spremembe pravil. Tekmuje se na lastno odgovornost.

Dodatne informacije najdete tudi TUKAJ.

Lepo vabljeni alpinisti, gorski reševalci, turni smučarji, planinci in vsi ljubitelji gora!

Dogodki

Prirejata ga Gorska reševalna služba Koroške in Alpinistični klub Črna na Koroškem.