Search
Close this search box.

VIDEO in FOTO: Prižig prazničnih lučk v Slovenj Gradcu

Praznični december bo v Slovenj Gradcu tudi letos prilagojen aktualnim epidemiološkim razmeram. Letošnja posebnost je vsekakor adventni venec v krožišču pri Namanovi. Danes pa je mestno jedro zasijalo še v soju prazničnih luči.

Prisotne je nagovoril in vsem zaželel lepe praznike župan MO Slovenj Gradec Tilen Klugler, za popestritev pa je z glasbenim vložkom poskrbela Dunja.

VIDEO: Prižig prazničnih luči v Slovenj Gradcu si lahko pogledate TUKAJ.

Kot so pojasnili na slovenjgraški občini, so za razsvetljavo namenili okrog 40.000 evrov, novost je adventni venček v krožišču ter nekaj dodatne dekoracije ter zamenjava dotrajane. Prireditev zaenkrat ne načrtujejo, razen če se bo epidemiološka situacija izboljšala

Kljub trenutnim razmeram pa so v Slovenj Gradcu pripravili tudi praznične vsebine, s katerimi želijo občankam in občanom pričarati vsaj delček prazničnega vzdušja. Na Trgu svobode bo tudi letos od 1. decembra dalje postavljen Božičkov nabiralnik, v katerega lahko oddate svoja pisma.

Od 10. decembra dalje bodo na Facebook strani JZ Spotur predvajane božične pravljice, ki bodo otrokom popestrile praznične večere. Na Trgu svobode pa bo od 10.12 dalje postavljena tudi Božična vas s pravljičnimi kotički.

V mestnem jedru pripravljajo nagradno igro z naslovom »decembrsko raziskovanje mesta«, kjer si bo lahko družina ali posameznik z opravljenimi nalogami priigral praktično nagrado. Zemljevid z nalogami bo od 10. decembra dalje na voljo na spletni strani www.spotur.si in Facebook strani.

Med 20. in 22. decembrom pa bo Božiček s svojim posebnim prazničnim vozilom prevozil celo občino, obiskal bo vse mestne četrti in vaške skupnosti ter pozdravil in obdaril otroke. Urnik in relacija bosta objavljena na spletnih straneh ter družabnih omrežjih JZ Spotur in na občinskih portalih.

Informacije o vseh ostalih dogodkih, če bi jih ukrepi za zajezitev epidemije dopuščali, bodo na občini sproti objavljali na njihovih spletnih straneh in družbenih omrežjih.

Dogodki

Praznični december bo v Slovenj Gradcu tudi letos prilagojen aktualnim epidemiološkim razmeram. Letošnja posebnost je vsekakor adventni venec v krožišču pri Namanovi. Danes pa je mestno jedro zasijalo še v soju prazničnih luči.