V ZD Slovenj Gradec je potekal dan odprtih vrat “Mar mi je za moje zdravje” (FOTO)

Zdravstveni dom Slovenj Gradec je danes priredil dan odprtih vrat z naslovom "Mar mi je za moje zdravje", v okviru katerega so v okolici zdravstvenega doma potekale različne aktivnosti.

V hitrem tempu življenja, kakršnega živimo, se vse premalokrat zavemo, kako pomembno je naše zdravje. V ta namen so danes v zdravstvenem domu Slovenj Gradec priredili dan odprtih vrat, s katerim so javnost poskusili ozavestiti o pomenu skrbi za zdravje naših teles.

Ob dogodku, ki so ga poimenovali “Mar mi je za moje zdravje”, ste si od 9:00 do 15:00 pred zdravstvenim domom lahko ogledali model debelega črevesa, strokovne sodelavke iz Centra za krepitev zdravja Koroška so prikazale temeljne postopke oživljanja s pomočjo avtomatskega eksternega defibrilatorja (AED), ob 12:00 uri pa je potekala analiza telesne sestave, v kateri so obiskovalcem lahko izmerili količine telesnih tekočin, maso skeletnih mišic in maščob, podali oceno telesne pripravljenosti ter izmerili površino maščob, ki obdajajo notranje organe.

V prostorih Zdravstvenega doma Slovenj Gradec je potekalo predavanje uravnotežene prehrane, v dopoldanskih urah ste se na stadionu pred Drugo osnovno šolo lahko udeležili testa hoje, pred zdravstvenim domom pa je ob 11:30 potekal test telesne pripravljenosti.

Dogodek je potekal v okviru Tedna vseživljenjskega učenja 2019, organiziral pa ga je MOCIS center za izobraževanje odraslih.

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije