Search
Close this search box.

V začetku septembra se v Slovenj Gradcu obetajo zanimivi dogodki

Na isti dan kar dva dogodka in sicer 22. Kolesarski festival: S kolesom okoli Uršlje gore ter Dan otrok, športa in zabave.

V soboto, 4. septembra, ob 10. uri bo potekal že 22. kolesarski festival S kolesom okoli Uršlje gore.

Tradicionalna prireditev, ki bo potekala pod pogojem PCT (preboleli, cepljeni, testirani), ima nov začetek v mestnem jedru Slovenj Gradca.

Poleg gibanja, druženja in opazovanja naravnih lepot boste sodelovali v nagradnem žrebanju, ki prinaša neverjetne nagrade v vrednosti 1.500,00€. Le kdo bo odpeljal domov čisto novo kolo?

Program festivala S kolesom okoli Uršlje gore si lahko pogledate tukaj:

Uršlja gora ali Plešivec je razgledna gora med Slovenj Gradcem in Črno na Koroškem. Na vrhu oziroma malo pod njim stoji cerkev Svete Uršule, ki je najvišje ležeča cerkev v Sloveniji. Na vrhu pa ne stoji samo cerkev ampak tudi prijeten planinski dom pred katerim je večje število klopi in miz. Od doma pa se lahko povzpnemo še na manj kot pet minut oddaljen vrh Uršlje gore na katerem stoji križ in razgledna plošča. Med domom in vrhom pa so postavljeni oddajniki, ki so vidni skoraj z vseh sosednjih vrhov. Uršlja gora je priljubljena izletniška točka tudi med kolesarji saj na vrh pripelje za promet zaprta gozdna cesta.

Vse dodatne informacije o prijavi, štartnini, trasah ter splošno o udeležbi na prireditvi najdete na povezavi:  https://www.spotur.si/Domov/ArtMID/773/ArticleID/4281

Spotur in MO SG Vas vljudno vabijo k udeležbi! 

V soboto, 4. septembra pa se obeta še en zelo zanimiv dogodek v mestnem jedru Slovenj Gradca. Odvil se bo Dan otrok, športa in zabave.

Od 11. ure dalje otroke in odrasle pričakujejo športni poligoni, slackline, napihljiva igrala, otroške delavnice, brezplačne palačinke in še in še…


Od 13. ure dalje pa se boste lahko zavrteli ob zvokih ansambla Škorpijoni.

Ne zamudite najboljše otroške zabave v mestu!

FB: Ansambel Škorpijoni

Dogodki

Na isti dan kar dva dogodka in sicer 22. Kolesarski festival: S kolesom okoli Uršlje gore ter Dan otrok, športa in zabave.