Search
Close this search box.

V Vuzenici zbirajo prijave za popis škode po junijskem neurju

Občina Vuzenica poziva vse občane, ki so med 29. 6. 2020 in 1. 7. 2020 utrpeli škodo zaradi posledic neurij s poplavami in točo, da le-to tudi prijavijo.

Neurje z močnim vetrom in nalivi, ki je zadnje dni junija zajelo del Koroške, je precej škode povzročilo na območju občine Vuzenica, kjer so narasli hudourniki prestopili bregove, sprožilo se je več zemeljskih plazov, ena družina pa se je začasno umaknila k sorodnikom. Več o posledicah omenjenega neurja si lahko preberete TUKAJ.

Zdaj pa občina na svoji spletni strani poziva občane, da naj nastalo škodo tudi prijavijo. Obrazce za prijavo ocene delne škode na zemljiščih, stavbah oziroma na infrastrukturi in vodotokih lahko oškodovanci dobite v sprejemni pisarni občine ali na spletni strani URSZR: http://www.sos112.si/slo/page.php?src=os71.htm.

Škodo v gozdovih ocenjuje Zavod za gozdove Slovenije, na vodotokih Direkcija RS za vode, na kulturni dediščini Zavod za varstvo kulturne dediščine, v gospodarstvu Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo ter na državnih cestah Direkcija RS za infrastrukturo.

“Oškodovance opozarjamo, da morajo prijavo škode podati  najkasneje do ponedeljka, 3. 8. 2020,” so še zapisali v sporočilu za javnost.

Dodatne informacije lahko dobite na tel: 02/87 91 224 – Timotej Pečoler.

Vir: Občina Vuzenica, STA

Dogodki

Občina Vuzenica poziva vse občane, ki so med 29. 6. 2020 in 1. 7. 2020 utrpeli škodo zaradi posledic neurij s poplavami in točo, da le-to tudi prijavijo.