Search
Close this search box.

V Vuzenici bo premiera predstave Gledališke šole Vuzenica, ki nosi naslov Piko – 23

Mladi gledališčniki so z mentorjem pripravili odlično igro, ki je zares vredna ogleda.

Supina Dramske kapibare, ki deluje pod mentorstvom Matjaža Jeznika, predstavlja medicinsko komedijo Piko – 23. Premierno vam jo bodo predstavili v soboto, 15. aprila, ob 18. uri v prostorih velike dvorane Kulturno upravnega centra Vuzenica.

Dramske kapibare zase pravijo, da so skupina najstnikov, ki jih je združila ljubezen do gledališke igre. Prvi koraki njihovega odrskega potovanja so se zgodili lansko jesen v gledališki šoli KUD Pitoni Z. O. O.. Vsak konec tedna si vzamejo čas za gledališko ustvarjanje, kateremu posvečajo veliko truda. Pa čeprav je dela precej, na nobenih vajah ni dolgčas, vedno je še nekaj popravkov. Za popravke skrbi mentor, režiser in tudi prijatelj Matjaž Jeznik. Vsi so si enotni, da če bi na tem mestu bil kdo drug, vzdušje ne bi bilo enako.

Kljub vajam, ki so med vikendom zjutraj, se vsi skupaj potrudijo, da na vaje prinesejo čim boljše vzdušje in si med popravki pomagajo z nasveti in vzpodbudo. Razumejo se ne glede na starostno razliko že od prvega dne.

O predstavi: Človeško telo. Neverjeten naravni stroj, kjer vse poteka po strogih pravilih, kjer vlada res in ima vsaka še tako majhna celica pomembno nalogo. Prostor kjer nastajajo in se dogajajo čudežne in tudi… čudne stvari. V predstavi spoznamo laboratorijskega asistenta Tonija, ki se je ponesreči okužil z novim sevom morbilivirusa z imenom Piko, ki je skorajda na nek način bratranec ošpic. V tej napeti medicinski komediji se novemu virusu zoperstavijo vsi telesni obrambni sistemi in pri tem lahko, vsaj za Tonijevo dobro, upamo samo na najboljše.

Vstopnine ni, vabljeni!

Dogodki

Mladi gledališčniki so z mentorjem pripravili odlično igro, ki je zares vredna ogleda.