Search
Close this search box.

V UKC Maribor mamica umrla po porodu. Zadevo preiskujejo kriminalisti

UKC Maribor so sprejeli žensko v 39. tednu nosečnosti. Ginekologinja ji je svetovala porod s carskim rezom, v bolnišnici pa so se najprej odločili za obrat ploda. Dva dni po porodu je umrla. Vključila se je policija, danes poroča časnik Večer.
Fotografija je simbolična

Po navedbah časnika Večer so nosečnico so v UKC Maribor sprejeli prvega marca. Noseča naj bi bila 39 tednov, otrok je bil torej polno donošen, po poročanju Večera pa tudi zdrav. Mlada mamica je po njihovih navedbah umrla dva dni po porodu.

Ves čas bivanja v porodnišnici je bilo stanje ploda in matere popolnoma normalno. Opravljen je bil carski rez, otrok je bil kmalu po porodu v dobrem stanju. Po porodu se je stanje porodnice močno poslabšalo. Preseljena je bila v intenzivno enoto. Pacientka je umrla 4. marca,so za Večer sporočili iz UKC Maribor in dodali, da so o dogodku obvestili policijo, nadaljnje analize pa so bile opravljene na Inštitutu za sodno medicino v Ljubljani, še poroča časnik Večer.

Kot je za Večer pojasnil tiskovni predstavnik PU Maribor Miran Šadl, je primer v predkazenskem postopku, v okviru katerega zbirajo obvestila.Glede na to in predvsem zaradi občutljivosti primera vam več podatkov ne moremo posredovati,” je za Večer navedel Šadl.

Po neuradnih podatkih časnika Večer kriminalisti preiskujejo tudi to, ali so se v bolnišnici pravočasno odločili za carski rez. Bodoča mamica naj bi bila namreč v bolnišnico prišla s pisnim mnenjem ginekologinje, da se priporoča carski rez, saj je bil plod v maternici v medenični vstavi (ni bil obrnjen z glavo navzdol), kar utegne pri porodu po običajni poti pomeniti težavo. Kljub temu so porodnici ob sprejemu v porodnišnico menda svetovali, da se najprej opravi obrat ploda.

Kot še piše Večer, je porodnica zaupala stroki in po njihovih informacijah podpisala soglasje za predlagani postopek. Po neuradnih podatkih naj bi porodnico pri tem obšla slabost, medicinsko osebje je nemudoma opravilo carski rez, otroka so rešili, stanje matere pa se je domnevno zaradi notranjih krvavitev tako hudo poslabšalo, da jim ji življenja ni uspelo rešiti. Umrla je dva dni po porodu.

Dogodki

UKC Maribor so sprejeli žensko v 39. tednu nosečnosti. Ginekologinja ji je svetovala porod s carskim rezom, v bolnišnici pa so se najprej odločili za obrat ploda. Dva dni po porodu je umrla. Vključila se je policija, danes poroča časnik Večer.