Search
Close this search box.

V UKC Ljubljana več okužb s koronavirusom pri pacientih in zaposlenih

V UKC Ljubljana so zaznali več okužb z novim koronavirusom pri pacientih in zaposlenih. Začasno so omejili delovanje nekaterih oddelkov.
foto: Koroške Novice

V osrednji slovenski bolnišnici zaradi zaznanih več okužb pri pacientih in zaposlenih začasno omejujejo delovanje Kliničnega oddelka za žilne bolezni in Kliničnega oddelka za pljučne bolezni in alergijo.

Delovanje obeh oddelkov bo začasno omejeno, to pomeni, da je najmanj za kak teden ustavljeno sprejemanje novih bolnikov, je poročala TV Slovenija.

Na oddelku za žilne bolezni so potrdili šest okužb pri bolnikih, v drugem primeru gre za bolnico, ki pa je imela več tveganih stikov. Koliko je okužb med zaposlenimi, še ugotavljajo.

Prav tako ugotavljajo tudi sam izvor okužbe, eden izmed mogočih virov pa je po poročanju televizije bolnik, ki je bil pred sprejemom na zdravljenje v klinični center na testu negativen, poznejši test pa je potrdil okužbo.

“Trenutno ocenjujemo, da zaradi splošne poslabšane epidemiološke situacije v državi zbolevajo tudi zaposleni v UKC Ljubljana oziroma njihovi domači, kar predstavlja dodatne težave v bolnišničnem okolju, kjer so tovrstni primeri zaradi visoke pozornosti hitro zaznani,” so zapisali na spletni strani UKC Ljubljana.

Služba za preprečevanje in obvladovanje bolnišničnih okužb skupaj z omenjenima oddelkoma preverja vse kontakte in odreja ukrepe in pogoje za nadaljnje varno delo. Ob tem potekajo tudi dejavnosti za uspešno omejevanje širjenja okužbe zaznanih posameznih primerov po drugih oddelkih.

“Ob tem ponovno pozivamo zaposlene, obiskovalce ter laično javnost, da z majhnim odrekanjem (nošenje mask, razkuževanje, ohranjanje fizične distance) prispevajo k obvladovanju epidemije,” so sklenili zapis na spletni strani UKC Ljubljana.

Vir: spletna stran UKC Ljubljana, STA

Več iz istega kraja

V UKC Ljubljana so zaznali več okužb z novim koronavirusom pri pacientih in zaposlenih. Začasno so omejili delovanje nekaterih oddelkov.