V Tabu Mežica odpustili 25 delavcev s pogodbami za nedoločen čas

zunanja_ureditev_tab2

V Tovarni akumulatorskih baterij (Tab) Mežica so po informacijah iz delavskih vrst odpustili 25 delavcev, ki delajo v tovarnah v Črni in Žerjavu. Pogodbe naj bi zaposlenim za nedoločen čas prekinili iz poslovnih razlogov. Delavci so odpovedi, ki bodo začele veljati s koncem maja, prejeli pisno domov, poroča časnik Večer.

Struktura odpuščenih delavcev je različna, med njimi so tudi taki s šibkim socialnim položajem, ki kot kriterij pri določanju presežkov ni bil upoštevan. Nekaj pogodb zaposlenim za določen čas medtem podjetje že prej ni podaljšalo, gre predvsem za delavce iz tujine, ki so tudi že odšli, navaja časnik.

Razlog za odpovedi tiči v tem, da je v Tabu zaradi epidemije novega koronavirusa proizvodnja okrnjena oz. deloma v zastoju. Celotna skupina Tab Mežica ima na Koroškem skupno okoli 920 zaposlenih.

Tab Mežica velja za eno najuspešnejših koroških podjetij, ki zadnja leto niza rekordne rezultate. Leto 2018 je družba sklenila s 26,4 milijona evrov dobička, uspešno poslovanje pa je nadaljevala tudi lani, a končni podatki še niso znani.

Podjetje se že nekaj časa spogleduje z možnostjo proizvodnje litij-ionskih baterij in se je v zvezi s tem zanimalo tudi za nakup nove Lekove hale na Prevaljah. Doslej do kakšnega javno znanega dogovora še ni prišlo.

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije