Search
Close this search box.

V sredo testiranje s hitrimi antigenskimi testi tudi na Prevaljah

Občina Prevalje in ZD Ravne na Koroškem organizirata brezplačno presejalno testiranje s hitrimi testi, ki se ga lahko udeležite v sredo, 6. januarja.

Testiranje s hitrimi antigenskimi testi na prisotnost virusa SARS-CoV-2 bo na Prevaljah potekalo to sredo med 11. in 13. uro v avli Družbenega doma. Predhodna prijava za brezplačno testiranje ni potrebna.

S seboj prinesite osebni dokument in kartico zdravstvenega zavarovanja. Upoštevati je potrebno vsa navodila NIJZ :

  • med čakanjem je treba ohranjati medsebojno razdaljo (najmanj 2 m)
  • nositi pravilno nameščeno zaščitno masko.
  • Osnovni pogoj za udeležbo na testiranju je, da ste zdravi, brez znakov in simptomov akutne okužbe dihal in prebavil.

Rezultat testa bo znan v približno 15 minutah. Če se odločite za testiranje v katerih drugi občini, pa je prehod občin za hitro testiranje štet kot izjema pri prehajanju meja.

Brezplačno testiranje s hitrimi antigenskimi testi lahko opravite vsak dan v Zdravstvenem domu Ravne na Koroškem, in sicer med 11. in 15. uro. Testiranje poteka v prostorih zgornje stavbe ZD Ravne, vhod je s spodnje strani, označen z veliko tablo. S seboj morate imeti osebni dokument in kartico zdravstvenega zavarovanja ter upoštevati vsa navodila NIJZ.

V Slovenj Gradcu pa so testiranja s hitrimi testi organizirana v prostorih MKC Slovenj Gradec, in sicer od ponedeljka do petka med 6.30 in 10.30. Testiranja bodo organizirana tudi na smučišču Kope, in sicer v soboto, nedeljo in ob praznikih od 7. do 11. ure, je zapisano na spletni strani Zdravstvenega doma Slovenj Gradec.

Dogodki

Občina Prevalje in ZD Ravne na Koroškem organizirata brezplačno presejalno testiranje s hitrimi testi, ki se ga lahko udeležite v sredo, 6. januarja.