Search
Close this search box.

V sredo potrdili več kot 1000 novih okužb. Se aprila obeta popolno zaprtje države?

V sredo so v Sloveniji ob opravljenih 6.432 PCR-testih potrdili 1.164 okužb z novim koronavirusom. Delež pozitivnih tako znaša 18,1 odstotka, kažejo podatki Sledilnika za covid-19.

7-dnevno povprečno število okužb je po danes objavljenih podatkih Nacionalni inštitut za javno zdravje – NIJZ višje kot dan pred tem, in sicer znaša 882. Višje je tudi število oseb, ki potrebujejo bolnišnično oskrbo zaradi covida-19.

Preberite tudi: Sprememba pri policijski uri, Koroška poleg še dveh regij postala rdeča

Kot navaja spletni portal Siol, bi lahko po njihovih neuradnih informacijah strokovna skupina za covid-19, ki jo vodi Mateja Logar, vladi predlagala, da bi zaradi hitrega širjenja epidemije in vse več bolnih v bolnišnicah, od 1. do 12. aprila povsem zaprli državo. Ali bo do tega dejansko prišlo, bo verjetno znano še ta teden.

Do nedelje bo strokovna skupina po ponovnem preverjanju podatkov o dogajanju pri nas in po Evropi formalno predlagala, kako ravnati v začetku aprila, ko bodo tudi velikonočni prazniki, še piše SIol.

Vlada bo namreč najkasneje v nedeljo dokončno obravnavala predloge svetovalne skupine, predsedniku republike Borutu Pahorju pa predlaga, da še pred tem skliče sestanek s predsedniki in vodji poslanskih skupin vseh parlamentarnih strank, so po včerajšnji seji vlade sporočili iz Ukoma. Že pred dnevi pa je premier Janez Janša sporočil, da bo “april žal podoben lanskemu.”

Več informacij sledi po novinarski konferenci o aktualnem stanju glede covida-19, na kateri bodo sodelovali minister za zdravje Janez Poklukar, direktorica Nacionalnega laboratorija za zdravje, okolje in hrano Tjaša Žohar Čretnik, Deana Potza iz zdravstvenega inšpektorata in namestnik generalnega direktorja policije Tomaž Pečjak

V sredo so v Sloveniji ob opravljenih 6.432 PCR-testih potrdili 1.164 okužb z novim koronavirusom. Delež pozitivnih tako znaša 18,1 odstotka, kažejo podatki Sledilnika za covid-19.