Search
Close this search box.

Sprememba pri policijski uri, Koroška poleg še dveh regij postala rdeča

Vlada je na današnji redni 66. seji, ki je potekala na Brdu pri Kranju znova obravnavala epidemiološko situacijo v državi in sprejela nekaj novosti.

Vlada je med drugim sklenila, da so glede na vladni semafor po novem tri regije obarvane v rdeče, in sicer obalno-kraška, goriška in koroška regija. V regijah, ki so obarvane rdeče se ponovno uvede omejitev gibanja na vsako posamezno regijo (gibanje med občinami znotraj posamezne rdeče regije je dovoljeno). Prehajanje med temi rdečimi regijami in drugimi regijami je prepovedano v obe smeri. Spremembe začnejo veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu in veljajo do 2. aprila 2021, so zapisali na Facebook strani vlade. Vlada pa ne bo dodatno zapirala gospodarstva v teh regijah.

Preberite tudi: Katere so dovoljene izjeme za prehajanje med rdečimi in drugimi regijami?

Omejitev gibanja v nočnem času bo veljala med 22. in 5. uro. Pri zbiranju (druženju), prireditvah in shodih ni sprememb. V vseh regijah je dovoljeno zbiranje do deset ljudi, prav tako so dovoljene prireditve in shodi do deset ljudi, piše na Facebook strani vlade.

Nočna omejitev gibanja od 21. do 6. ure zjutraj je stopila v veljavo 20. oktobra lani. Medtem ko mu del javnosti ni naklonjen, pa so na vladni strani doslej poudarjali, da bo omejitev sproščena, ko bodo to dopuščale epidemiološke razmere.

V rumenih regijah terase lokalov ostajajo odprte, prav tako ni načrtovanih sprememb pri obliki pouka. Za vstop v Slovenijo bo razen izjem potreben negativen izvid PCR-testa, je po poročanju TV Slovenija sprejela vlada na sredni seji.

Preberite tudi: Vstop v Slovenijo znova možen samo z negativnim izvidom testa PCR. Nekaj sprememb tudi na rdečem seznamu držav

Ravnatelji in ravnateljice osnovnih šol so sicer prejeli okrožnico z ministrstva o šolanju po modelu C1, vendar zgolj kot informativno obvestilo, so poudarili na ministrstvu.

Vir: STA, RTV

1 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments
Nada
Nada
3 let nazaj

Spet se je začelo omejevanje Kdaj bo tega konec?

Dogodki

Vlada je na današnji redni 66. seji, ki je potekala na Brdu pri Kranju znova obravnavala epidemiološko situacijo v državi in sprejela nekaj novosti.