V sredo nadomestne volitve v svet Vaške skupnosti Razbor

Občinska volilna komisija slovenjgraške mestne občine vabi tiste, ki bodo 17. januarja odsotni iz kraja stalnega prebivališča, na predčasno glasovanje za nadomestne volitve treh članov Vaške skupnosti Razbor. Predčasno glasovanje bo v sredo, 13, januarja 2021 v poročni dvorani Graščine Rotenturn. Volišče pa bo odprto med 7. in 19. uro.
FOTO: MOSG

Na spletni strani slovenjgraške občine je zapisano: “Občinska volilna komisija Mestne občine Slovenj Gradec obvešča občanke in občane Spodnjega Razbora in Zgornjega Razbora na območju Mestne občine Slovenj Gradec, ki se volitev običajno udeležujejo v Osnovni šoli Razbor, da bo za nadomestne volitve treh članov Vaške skupnosti Razbor, dva v Spodnjem Razborju in enega v Zgornjem Razborju, predčasno glasovanje za vse volivce, ki bodo v nedeljo, 17. januarja 2021, odsotni iz kraja stalnega prebivališča, potekalo v sredo, 13. 1. 2021.”

Volitve bodo potekale na Mestni občini Slovenj Gradec in sicer v poročni dvorani Graščine Rotenturn. Kot še sporočajo bo volišče za predčasno glasovanje odprto med 07. in 19. uro.

Po pojasnilih tajnice OVK Tatjana Špalir ima Svet Vaške skupnosti Razbor na območju Mestne občine Slovenj Gradec pet članov, katere občani volijo na rednih lokalnih volitvah vsake štiri leta ter doda. Po besedah tajnice sta dva člana Sveta Vaške skupnosti Razbor odstopila, eden pa se je preselil v drugo občino“Če mandat poteče več kot polovici članov, posledično mandat poteče vsem članom vaške skupnosti, zato je potrebno izvesti predčasne volitve,” je oktobra za naš medij pojasnila Špalir. 

Preberite še: V Razborju predčasne volitve članov Sveta Vaške skupnosti

VIR: MOSG

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.