Search
Close this search box.

V spomin na Mitjo Šipka so v Domu starostnikov Slovenj Gradec zaključili Bralno značko Toneta Partljiča (FOTO)

Včeraj, 12. aprila 2024, so v Domu starostnikov Slovenj Gradec zaključili 11. bralno sezono Bralne značke Toneta Partljiča. S tem so se poklonili spominu na Mitjo Šipka, izjemnega ambasadorja koroške kulture.

Mitja Šipek je bil ambasador koroške kulture, predan je bil kulturnemu ustvarjanju in deloval na mnogih področjih – kot pevovodja, igralec v amaterskih gledaliških skupinah, filmih, režiral je in pisateljeval, pesnil ter vodil prireditve in še bi lahko naštevali. Bil je človek širokih obzorij in bistrih misli.

Njemu v spomin so v Domu starostnikov Slovenj Gradec letos posvetili njihovo 11. bralno sezono Bralne značke Toneta Partljiča, ki so jo zaokrožili z včerajšnjim dogodkom.

S svojim obiskom jih je počastila sociologinja, urednica, aktivistka, svetovalka predsednice republike ter predsednica združenja Srebrna nit, gospa Biserka Marolt Meden. Za obisk se seveda zahvaljujejo našemu velikemu ter dragemu Tonetu Partljiču.

Posebno mesto na dogodku je imel Milan Kamnik, ki je prebral izbrane odlomke iz Šipkovega kulturnega in strokovnega dela “Pesem in jeklo”. Hkrati se zahvaljujejo tudi Šentanevskim pavrom, katerih ustanovitelj in štiridesetletni vodja je bil Mitja Šipek.

Na prireditvi ob zaključku Bralne značke so nastopili še Mešani pevski zbor stanovalcev doma, Hišni bend, stanovalci doma ter knjižničarki knjižnice Ksaverja Meška: Alenka in Darja. Program je povezovala Špela Šavc. Prav vsem gre iskrena zahvala za sodelovanje.

“Ob zaključku dogodka se spomnimo ponarodela koroške popevke: “Korošci smo zmorem za mušter bili…”, ki jo je rad prepeval tudi naš letošnji brani avtor, Mitja Šipek. Bil je ponosen na našo domovino, jezik in kulturo, ki jo s svojim delom, odnosom, glasbo ter prireditvami, kot je bila današnja, ohranjamo in soustvarjamo tudi mi,so sporočili iz Doma starostnikov Slovenj Gradec.

Vir: Dom starostnikov Slovenj Gradec

Fotogalerija

Naroči se
Obvestilo o
guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Dogodki

Včeraj, 12. aprila 2024, so v Domu starostnikov Slovenj Gradec zaključili 11. bralno sezono Bralne značke Toneta Partljiča. S tem so se poklonili spominu na Mitjo Šipka, izjemnega ambasadorja koroške kulture.