Search
Close this search box.

V Spodnji Polskavi udar strele poškodoval stanovanjski objekt, eno osebo prepeljali v bolnišnico. Veter odnesel tudi del strehe podjetja SIJ Metal Ravne

Popoldne je dele Koroške, Štajerske, Gorenjske in Dolenjske od severa zajelo neurje z nalivi in močnim vetrom. S prizadetih območjih poročajoo zalitih kletnih prostorih in dvoriščih, plazovih, podrtih drevesih ter odkritih strehah. Aktiviranih je več gasilskih društev.

Kot so sporočili iz centra za obveščanje, je močno neurje zajelo območje občin Braslovče, Domžale, Kamnik, Litija, Lukovica, Hoče-Slivnica, Lovrenc na Pohorju, Maribor, Rače-Fram, Ruše, Selnica ob Dravi, Slovenska Bistrica, Starše, Novo mesto, Šentjernej, Trebnje, Črna na Koroškem, Dravograd, Podvelka, Prevalje, Radlje ob Dravi, Ravne na Koroškem in Slovenj Gradec.

Preberite tudi: Gasilci PGD Prevalje posredovali v poplavljenih blokih, kleteh, stanovanjih, zaradi podrtih dreves in odkritih streh (FOTO)

Po prvih informacijah centra za obveščanje o največ težavah poročajo iz občin ob reki Dravi, iz Mežiške doline, območja Slovenj Gradca, Kamnika, Lukovice, Braslovč in Slovenske Bistrice.

Ob 16.45 so gasilci PGD Radlje ob Dravi z avtodvigalom odstranili podrto drevo, ki je padlo na stanovanjski objekt, na Sp. Vižingi.

Po sedaj zbranih podatkih centra za obveščanje je močan dež zalil kletne prostore stanovanjskih objektov, voda je zalila več dvorišč, prostore trgovskega podjetja, tiskarne in frizerskega salona. V naselju Spodnja Polskava je udar strele poškodoval stanovanjski objekt, eno osebo so zaradi tega prepeljali v bolnišnico.

Veter je po državi podrl več 100 dreves, odkril strehe več stanovanjskih in gospodarskih objektov. Med drugim je odnesel tudi del strehe podjetja SIJ Metal Ravne.

Po podatkih prometno-informacijskega centra za državne ceste zaradi plazu pri Fali promet na cesti Ruše-Lovrenc na Pohorju promet poteka izmenično enosmerno, županja Občine Črna na Koroškem Romana Lesjak pa je sporočila, da je zaradi plazu trenutno neprevozna cesta Črna-Sleme. Plaz se je sprožil tudi v naselju Javorje, v občini Črna na Koroškem.

Kot poroča Dolenjski list, je nekaj pred 17. uro neurje zajelo tudi Dolenjsko, in sicer območje občin Novo mesto, Trebnje, Šentjernej, Straža, Mirna Peč, Črnomelj, Žužemberk in Metlika. Na ceste se je podrlo več dreves, zaradi česar je bil ponekod onemogočen ali oviran promet. Podrto drevje je poškodovalo tudi nekaj parkiranih avtomobilov, meteorna voda pa je zalila več objektov in dvorišč. Na ceste je naneslo večje količine blata. Močan veter je razkril nekaj streh na stanovanjskih in gospodarskih objektih.

Agencija za okolje je za danes za celotno državo, razen za jugozahod, izdala oranžno vremensko opozorilo. Kot opozarjajo, so v notranjosti države tudi zvečer možne močnejše nevihte s pogostimi udari strel, močnejšimi sunki vetra, nalivi in točo.

Popoldne je dele Koroške, Štajerske, Gorenjske in Dolenjske od severa zajelo neurje z nalivi in močnim vetrom. S prizadetih območjih poročajoo zalitih kletnih prostorih in dvoriščih, plazovih, podrtih drevesih ter odkritih strehah. Aktiviranih je več gasilskih društev.