V soboto potrdili več kot 1600 novih okužb

Po podatkih Covid-19 sledilnika smo v Sloveniji 5776 opravljenih testih potrdili 1675 novih okužb z novim koronavirusom. Včeraj so v veljavo sicer stopili novi ukrepi, ki omejujejo ponudbo in prodajo blaga in storitev nekaterih dejavnosti. Ministrstvo za zdravje pa medtem začasno ukinja nekatere nenujne zdravstvene storitve.

V bolnišnicah se zdravi 508 bolnikov s potrjeno okužbo, na oddelku intenzivne enote 71, 48 bolnikov diha s pomočjo medicinskega respiratorja. V bolnišnice so včeraj sprejeli 89 bolnikov, 25 so jih odpustili v domačo oskrbo. 6 bolnikov s potrjeno okužbo je včeraj umrlo.

Podatkih po občinah sledijo.

Podžupan občine Dravograd Tone Preksavec je danes na svojem Facebook profilu zapisal: “Glede včerajšnjega velikega števila (14) potrjenih okužb na SARS-CoV-2 v naši občini podajam pojasnilo NIJZ glede izvora. “Ni posebnih žarišč, razen DSO Črneče. Pojavlja se v delovnih organizacijah… “Spoštovani. Danes bo lep dan. Izkoristimo ga za povečanje imunosti. Za štab CZ Občine DravogradAnton Preksavec, podžupan”

https://www.facebook.com/tone.preksavec/posts/10223145579777393

Minister za zdravje Tomaž Gantar z odredbo prekinja izvajanje vseh preventivnih zdravstvenih storitev ter nenujnih operativnih posegov, kadar njihova opustitev nima neposrednih negativnih posledic za pacienta. Izjeme so onkološke storitve ter obravnave nosečnic in novorojencev, cepljenja in medicina športa. Več preberite tukaj.

VIR: Covid-19 sledilnik, STA