Search
Close this search box.

V soboto potrdili 884 novih okužb, delež pozitivnih presegel eno tretjino. Janša: “Prosimo vse, da v naslednjih tednih ne potujejo v tujino”

V soboto so v Sloveniji ob 2646 testih potrdili 884 okužb z novim koronavirusom, delež pozitivnih je presegel eno tretjino.

Trend obolelosti s koronavirusom v Sloveniji na dan 19. 12. 2020 (00:00-24:00):

  • Št. testiranj: 2646 (dan pred tem 5600)
  • Št. pozitivnih: 884 – 33,4 % (dan pred tem 1427 – 25,5 %)
  • Št. hospitaliziranih: 1214 (dan pred tem 1199)
  • Št. oseb na intenzivni negi: 201 (dan pred tem 202)
  • Dnevno št. odpuščenih iz bolnišnice: 41 (dan pred tem 93)
  • Št. umrlih: 39 (dan pred tem 40)

“Nekoliko ugodnejša epidemiološka slika v primerjavi s prejšnjim tednom ni posledica nekaterih začasnih predprazničnih sprostitev, temveč razmer v tednu dni prej. V dneh in tednih pred nami se na vsak način izognimo vseh tveganih stikov in stike nasploh omejimo na minimum. Med božičnimi prazniki bodo možni tudi obiski med člani več gospodinjstev, vendar prosimo vse, ki bodo to možnost izkoristili, da se po obiskih samoizolirajo vsaj za 7 dni. Le v primeru izboljšanja bo mogoče vrtce in šole vsaj delno odpreti po praznikih,” je po včerajšnji seji vlade, na kateri so sprejeli tudi “praznične ukrepe”, tvitnil premier Janez Janša.

“Prosimo vse, da v naslednjih tednih ne potujejo v tujino, še posebej ne v države Balkana, ker je epidemiološka slika povsod slaba. Pogoji za vstop v Slovenijo (in večino drugih držav EU v soseščini) bodo med in po praznikih zaostreni,” je dodal Janša.

Če je le mogoče, si vesel Božič in srečo v novem letu voščimo na daljavo. Če se kljub vsemu vseeno odločimo za obisk, še posebej pazimo, da ne izpostavljamo nevarnosti okužb starejše in bolnike s kroničnimi boleznimi,” je sklenil predsednik vlade.

Preberite tudi: Vlada sprejela ukrepe za praznični čas. Omejitev gibanja na občino oz. regijo za božič ne bo veljala

Dogodki

V soboto so v Sloveniji ob 2646 testih potrdili 884 okužb z novim koronavirusom, delež pozitivnih je presegel eno tretjino.