Search
Close this search box.

V soboto bo swing plesni dogodek na prostem SwinGradec 2019

V soboto, 7. septembra 2019 bo od 17. do 23.30 ure v atriju graščine Rotenturn plesni dogodek na prostem SwinGradec 2019.

V atriju graščine Rotenturn pripravljajo brezplačno plesno delavnico, stojnice, živo glasbo, “snack n drink corner”, after party na skrivni lokaciji in še kakšno presenečenje. Člani novoustanovljenega Kulturnega društva SwinGradec bodo ponudili različne pakete za goste in after party na skrivni lokaciji, ki se ga bodo lahko udeležili le tisti, ki si bodo pravočasno zagotovili karto za vse dogodke. Osrednji plesni dogodek, z delavnicami za začetnike bo brezplačen.

V atriju graščine Rotenturn bo SwinGradec.
FOTO: Ivana’s Pics

“Jesenski čas bo ravno pravšen, da po trgu Slovenj Gradca zadonijo zvoki SWING glasbe, da se ta veseli ples predstavi malo širši publiki, se vsak nauči vsaj nekaj osnovnih korakov in potem skupaj plešemo kar v samem centru – v atriju graščine Rotenturn – Slikovit dvorec z arkadnimi hodniki in lepim baročnim portalom.”

SwinGradec je lansko leto pritegnil mnoge domačine in tudi plesalce iz tujine, ki so prvič zaplesali na tem dogodku. Okoli 50 udeležencev delavnic za začetnike je zaplesalo swing, medtem ko so ostali obiskovalci uživali ob jazz glasbi. V lanskem letu se je plesnega dogodka udeležilo 150 obiskovalcev, letos pa jih organizatorji pričakujejo še več.

SwinGradec 2018.
FOTO: Ivana’s Pics

SwinGradec – združeno ime mesta in plesa v edinstveno izpeljanko.

Program bo potekal predvidoma takole:

  • 17.00 Zbiranje ob glasbi, kratka predstavitev plesa Lindy Hop
  • 17.30 Free – delavnica osnovnih korakov Lindy Hop, za vse začetnike ali tiste, ki jih želijo osvežiti, s tem bo plesni večer še lepši
  • 19.00 Plesni večer z živo glasbo
  • 22.30 premik na After party (organizatorji so omejeni s kapaciteto in bodo za after lahko prodali samo 50 prepustnic)
Tudi lansko leto so obiskovalci uživali ob glasbi.
FOTO: Ivana’s Pics

V primeru slabega vremena bodo organizatorji zagotovili, da se bo dogodek odvil pod streho.

Swing lahko zaplešete tudi preko leta, saj Kulturno društvo SwinGradec prireja tečaje plesa v ARS mestni kavarni in Hiši Ančka.

Dogodki