V soboto bo potekal tradicionalni pohod po Meškovi poti

O Francu Ksaverju Mešku je bilo že marsikaj napisanega, vsekakor pa si kot ena osrednjih koroških osebnosti prejšnjega stoletja zasluži še vsako dodatno omembo, več o njem si lahko sicer preberete tudi v spodnjem članku.

Na današnji dan leta 1964 je v Slovenj Gradcu umrl duhovnik in pisatelj Franc Ksaver Meško

Tokrat vas želimo obvestiti, da vas Turistično društvo MURN v soboto, 19. januarja 2019, vabi na tradicionalni nočni pohod ob prvi polni luni po Meškovi poti. Pričetek pohoda bo ob 18.00 uri pri cerkvi sv. Roka na Selah. Pohod bo potekal do cerkve sv. Neže na Vrhah, z zaključkom v Gostilni Neža. Pohod ob prvi polni luni letos poteka že 17. leto zapored. Primeren je tako za rekreativne kot tudi bolj zahtevne pohodnike. Organizatorji priporočajo, da ste opremljeni s toplimi oblačili in obutvijo ter veliko dobre volje! Prijazno vabljeni!

Meškova pot je posvečena duhovniku in pisatelju Francu Ksaverju Mešku, ki je zadnjih 40 let svojega življenja preživel na Selah pod Uršljo goro. Cela pot je dolga 14 km in prehodna v petih urah. Poteka na območju vasi Sele in Vrhe ob vznožju Uršlje gore in vodi od cerkve sv. Roka do cerkve sv. Neže ter nazaj na Sele. Pot je označena z usmerjevalnimi tablami, označbami na drevesnih deblih ter kozolci in s karto poti na izhodiščnih točkah. Ob poti je možen ogled obeh že omenjenih cerkva, Meškovega groba pri cerkvi sv. Roka ter Meškove sobe v župnišču. Skrbnik poti je Turistično društvo Murn, pot pa je sicer urejena tudi za kolesarje.

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije