Search
Close this search box.

V slovenjgraški bolnišnici 11 novih okužb, z dela odsotnih 35 oseb

V Splošni bolnišnici Slovenj Gradec so včeraj testirali 27 vzorcev na prisotnost novega koronavirusa in zabeležili 11 pozitivnih primerov.

Skupaj se v koroški bolnišnici trenutno zdravi 53 bolnikov s covidom-19, 6 jih potrebuje intenzivno zdravljenje. Med zaposlenimi je zaradi aktivne okužbe odsotnih 35 oseb.

Splošna bolnišnica Slovenj Gradec in ekipa covid oddelka se je ponovno razveselila donacije. Na Facebook profilu so zapisali, da se iskreno zahvaljujejo Marjani Galun in Srečku Milošiču, ki sta prispevala sredstva za nakup okrepčilnih in energijskih prigrizkov.

“Hvala, da sta v teh težkih trenutkih pomislila na naše borce v prvih bojnih linijah,” so dodali. 

Razmere v bolnišnicah ostajajo resne

Vladni govorec Jelko Kacin je na današnji novinarski konferenci izpostavil, da razmere v bolnišnicah ostajajo resne. “Včeraj je bilo skupaj hospitaliziranih 1275 covid-19 pacientov, kar je 10 več kot dan poprej. Na oddelkih intenzivne nege se je zdravilo 208 pacientov. Skupaj je bilo iz vseh bolnišnic odpuščenih 92 oseb. Včeraj je preminilo 45 oseb,” je pojasnil.

Preberite še: Čakš Jager: “Ne čakajte na klic preobremenjenih epidemiologov in predvsem ostanite doma, še posebej starejši.”

VIR: SBSG

Dogodki

V Splošni bolnišnici Slovenj Gradec so včeraj testirali 27 vzorcev na prisotnost novega koronavirusa in zabeležili 11 pozitivnih primerov.