Search
Close this search box.

V slovenjgraški bolnici zaradi Covida-19 do zdaj umrlo 43 oseb

Do zdaj so v Splošni bolnišnici Slovenj Gradec, kjer so v nedeljo ob sedemnajstih testih spet zabeležili nove okužbe, zdravili 306 Covid bolnikov, najmlajši je bil star le dva meseca.

V Slovenjgraški bolnišnici, kjer so v nedeljo potrdili še sedem novih okužb, je Covid oddelek še vedno poln, skupaj na njem zdravijo 55 bolnikov, od teh jih 8 potrebuje intenzivno zdravljenje. Zaradi prebolevanja okužbe z aktivnim Covidom-19 je odsotnih 38 naših zaposlenih, so danes sporočili iz SB Slovenj Gradec.

V oktobru in novembru so v SB Slovenj Gradec zdravili 298 Covid pozitivnih bolnikov. “Pri čemer so všteti zgolj hospitalizirani (ne pa tudi ambulantno zdravljeni). V prvem valu smo vsega skupaj zdravili 8 bolnikov,je za Koroške Novice pojasnila strokovna direktorica dr. Jana Makuc dr. med., univ. dipl. biol..

Na vprašanje, koliko je bil star najmlajši bolnik s Covidom-19 na navadnem oddelku in koliko v intenzivni enoti, je Makuc odgovorila, da je bil hospitaliziran 25-letni pacient, ki se je najprej zdravil na navadnem oddelku in nato v intenzivni enoti. Najmlajši otrok je bil star 2 meseca.

Zanimalo nas je tudi, koliko oseb je v slovenjgraški bolnici umrlo s Covidom-19 v mesecu oktobru in novembru? “Do vključno 22. novembra je skupno umrlo 52 oseb, od tega je bil Covid-19 vzrok smrti pri 43 osebah (83%),” je povedala strokovna direktorica slovenjgraške bolnice. Na vprašanje, koliko oseb je umrlo zaradi drugih bolezni, kjer ni bil prisoten covid-19, pa je odgovorila: “Zaradi drugih bolezni je umrlo 55 oseb, med njimi jih je 9 imelo Covid-19 (a ta ni bil vzrok smrti).”

Po podatkih Sledilnika za covid-19 so v Sloveniji doslej skupaj potrdili 65.778 primerov okužbe z novim koronavirusom, v državi pa je trenutno aktivnih 20.123 primerov, štirje več kot dan prej. 14-dnevna pojavnost okužb z novim koronavirusom na 100.000 prebivalcev tako ostaja enaka, in sicer 960. Do danes je s Covidom-19 v Sloveniji umrlo 1097 oseb.

Dogodki

Do zdaj so v Splošni bolnišnici Slovenj Gradec, kjer so v nedeljo ob sedemnajstih testih spet zabeležili nove okužbe, zdravili 306 Covid bolnikov, najmlajši je bil star le dva meseca.