V slovenjgraški bolnici še pet novih okužb, krčenje nenujnih storitev

V nedeljo, 18. 10. 2020, so v Splošni bolnišnici Slovenj Gradec na prisotnost SARS-CoV-2 RNA testirali 32 vzorcev in potrdili 5 okužb s COVID-19. Zaradi povečanih potreb so kapacitete COVID oddelka razširili na 28 postelj; trenutno zdravijo 24 bolnikov, v domačo oskrbo so včeraj odpustili 2 osebi.

“Ker število sumov na okužbo in potreba po COVID kapacitetah hitro naraščata, bomo z današnjim dnem močno okrnili elektivne (nenujne) storitve. Še naprej bomo zagotavljali vse storitve stopenj nujnosti »nujno« in »zelo hitro«, onkološke storitve, storitve za nosečnice, porodnice in novorojence, tudi zahtevane preventivne programe; vse ostale storitve pa glede na razpoložljive posteljne in kadrovske kapacitete,” so danes sporočili iz slovenjgraške bolnišnice.

“Paciente prosimo, da ne kličejo v bolnišnico – o spremembah jih bomo obvestili. Upoštevajte priporočila – s tem pazite nase in na druge, nam pa omogočate čim bolj nemoteno skrb za vse,” so še navedli v sporočilu za javnost, ki so ga objavili na Facebook strani bolnice.

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije