V slovenjgraški bolnici 9 novih okužb, zaposleni pričenjajo s cepljenjem proti gripi

V Splošni bolnišnici Slovenj Gradec so v ponedeljek opravili 32 testov na novi koronavirus in potrdili 9 okužb, zaposleni v bolnišnici pa pričenjajo s cepljenjem proti gripi.
123954532_3282420098535204_1624376581895401308_o

V različnih enotah bolnišnice trenutno zdravijo 57 covid bolnikov, med njimi enega otroka. Pet bolnikov potrebuje zdravljenje v intenzivni enoti. Zaradi aktivnega covid-19 je v bolnišnici iz dela odsotnih 54 zaposlenih.

Iz bolnišnice še vedno pozivajo k spoštovanju preventivnih ukrepov.

V slovenjgraški bolnici pa so pričeli tudi s cepljenjem proti gripi za zaposlene v bolnišnici, katerega sta danes otvorili v.d. direktorice Alenka Jezernik Skudnik in strokovna direktorica dr. Jana Makuc.

Kot so zapisali v sporočilu za javnost gripa predstavlja veliko grožnjo za javno zdravje in ima velik vpliv na obolevnost in umrljivost. “Cepljenje je še zlasti priporočljivo za kronične bolnike, starejše osebe, majhne otroke in nosečnice. Po podatkih NIJZ-a se sezona gripe v Sloveniji največkrat prične v drugi polovici decembra, največ zbolelih je proti koncu januarja in v prvi polovici februarja,” so razložili v bolnišnici in dodali, da se zaščita po cepljenju vzpostavi v dveh tednih, zato bo časa za cepljenje dovolj.

“Zdravstveni delavci so zaradi svojega dela še posebej izpostavljeni nevarnostim okužbe, po drugi strani pa lahko okužbo prenesejo na drugo osebo, kar je še posebej pomembno v času epidemije covid-19,” so še zaključili.

VIR: SBSG

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.