V slovenjgraškem domu starostnikov stanovalcem čas krajša praznični program interne televizije

Da bi v tem času, ko epidemiološki ukrepi prepovedujejo druženja, kljub vsemu ustvarili praznično vzdušje, so se v slovenjgraški enoti Koroškega doma starostnikov lotili priprave prazničnega programa interne televizije. Program je stekel danes, pri njegovi pripravi so sodelovali stanovalci in zaposleni.

“S pomočjo novinarke Natalije Križaj smo danes izvedli prvo oddajo v živo. Odziv je bil odličen,” je sporočila vodja slovenjgraške enote Koroškega doma starostnikov Marjana Kamnik. Program interne televizije stanovalcem predvajajo v vsako sobo in tudi v skupne prostore na enotah, je pojasnila.

Po spopadanju z okužbami z novim koronavirusom med stanovalci v oktobru in novembru so se v zadnjem obdobju razmere v slovenjgraškem domu umirile. Okužbo je prebolela več kot polovica stanovalcev doma, v katerem je prostora za 92 stanovalcev. Teste na novi koronavirus pri stanovalcih in zaposlenih redno izvajajo, zaradi okužbe je trenutno odsotna še ena delavka.

V tem tednu so svojcem stanovalcev že ponudili obiske. Pričeli so tudi s sprejemi novih stanovalcev.

Trenutno je v slovenjgraškem domu 76 stanovalcev. Prihodnji teden bodo sprejeli štiri stanovalce, medtem ko 12 mest v rdeči coni doma, ki so zdaj nezasedena, zaenkrat ne bodo zasedali, je za STA še pojasnila Kamnikova.

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije